O Hamilton νικητής στο γερμανικό Grand Prix της Formula 1


Έπειτα από έναν σχετικά ήρεμο, για τον ίδιο, αγώνα, ο Lewis Hamilton κέρδισε στο Grand Prix της Γερμανίας και ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ νικών στον θεσμό που κατείχε ο Michael Schumacher.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/10/2020

Χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από κανέναν, σε όλη τη διάρκεια του «Formula 1 Aramco Grosser Preis der Eifel 2020» (όπως ονομάζεται επίσημα το γερμανικό Grand Prix), ο Lewis Hamilton είδε πρώτος την καρό σημαία, στον αγώνα που έγινε στην πίστα του Nόrburgring. O Βρετανός πιλότος της Mercedes-AMG Petronas F1 πέρασε πρώτος στον 12ο γύρο αυτού, προσπερνώντας τον Valtteri Bottas, όταν αυτός μπλόκαρε τα ελαστικά του. Τελικά, ο Bottas αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 18ο γύρο του αγώνα από πρόβλημα στον κινητήρα του μονοθεσίου του. Αυτή η νίκη του Hamilton ήταν η 91η στην ως τώρα συμμέτοχή του στον θεσμό της Formula 1 και ισοφάρισε το ρεκόρ του Michael Schumacher.

Στη δεύτερη θέση του γερμανικού Grand Prix τερμάτισε ο Max Verstappen με το μονοθέσιο της Aston Martin Red Bull Racing και πίσω του ο Daniel Ricciardo με το μονοθέσιο της Renault. Ήταν η πρώτη φορά που ο Αυστραλός πιλότος βρέθηκε στο βάθρο από το 2018.

Τέταρτος τερμάτισε ο Sergio Perez (BWT Racing Point F1 Team), ο οποίος έκανε έναν καλό αγώνα και πίεσε ως το τέλος για να μπορέσει να είναι αυτός στη θέση του Ricciardo, χωρίς να το καταφέρει. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Carlos Sainz με το μονοθέσιο της McLaren F1 Team και στην έκτη θέση ο Pierre Gasly με αυτό της Scuderia AlphaTauri Honda. Ο Γάλλος πιλότος, επίσης έκανε έναν καλό αγώνα και η προσπάθειά του δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα. Για τη Ferrari, o Charles Leclerc ήταν έβδομος, ενώ ο Sebastian Vettel ενδέκατος.

Ωστόσο, στο γερμανικό Grand Prix, το οποίο χαρακτηρίστηκε από εγκαταλείψεις μονοθεσίων εξαιτίας προβλήματος στον κινητήρα τους, διακρίθηκε ο Nico Hulkenberg, ο οποίος κλήθηκε την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει τον Lance Stroll (BWT Racing Point F1 Team), ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία και δεν έλαβε μέρος. Ο Hόlkenberg, εκκίνησε στον αγώνα από την τελευταία θέση, καθώς δεν είχε χρόνο να προσαρμοστεί στο μονοθέσιο, αλλά κατάφερε να τερματίσει στη όγδοη θέση.

Δηλώσεις

Μετά το τέλος του γερμανικού Grand Prix Formula 1, o Lewis Hamilton δήλωσε: «Κατάφερα να διατηρήσω σε καλή κατάσταση τα ελαστικά μου. Μπορούσα να δω αυτά του Bottas να φθείρονται. Έτσι, πίεσα και αναγκάστηκε να μπλοκάρει τους τροχούς του. Τα μονοθέσια της Red Bull ήταν γρήγορα και έχουμε σοβαρό ανταγωνισμό από αυτούς. Εξουθενώθηκα! Ενενήντα μία νίκες και τα πράγματα εξακολουθούν να μην είναι εύκολα, σχεδόν γίνονται πιο δύσκολα. Θυμάμαι την πρώτη νίκη μου στο Μόντρεαλ, ήμουν τόσο νέος. Τότε, δεν είχα όλον αυτόν τον “θόρυβο” (για το άτομό μου) όπως τώρα. Πλέον, εξακολουθούν να υπάρχουν φυσικές και πνευματικές απαιτήσεις, αλλά με άλλον τρόπο».

Με τη σειρά του, ο Max Verstappen είπε: «Νομίζω ότι είχα ένα πολύ καλό ρυθμό, προσπαθήσαμε να κάνουμε τον δικό μας αγώνα, καθώς η Mercedes είναι πολύ γρήγορη. Καταφέραμε να κάνουμε τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα μόλις στον τελευταίο γύρο αυτού και είμαι πολύ χαρούμενος για τον επιπλέον βαθμό που πήραμε».

Τέλος, ο Daniel Ricciardo δήλωσε: «Έχει περάσει αρκετός καιρός (από την τελευταία φορά που βρέθηκα στο βάθρο), αλλά νοιώθω όπως την  πρώτη φορά που ανέβηκα στο πόντιουμ. Έχουν περάσει περίπου δυόμισι χρόνια από τότε ή περίπου τόσο. Είμαι τόσο χαρούμενος. Κάποιος πρόκειται να κάνει ένα τατουάζ ακόμη!». 

Παρακάτω μπορούμε να δούμε την κατάταξη του γερμανικού Grand Prix.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε τη βαθμολογία στην κατάταξη για το Πρωτάθλημα Οδηγών, όπως διαμορφώθηκε έπειτα από το γερμανικό Grand Prix.

Ακολουθεί η βαθμολογία της κατάταξης των ομάδων για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, όπως διαμορφώθηκε έπειτα από το γερμανικό Grand Prix.