Ο Hellcrate, ο νέος crate κινητήρας της Mopar έχει 818 PS


Το κορυφαίο σύνολο αντικατάστασης έχει δεχθεί τις περιποιήσεις των μηχανικών του τμήματος Redeye της Mopar.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MOPAR
  • 10/11/2020

Οι crate κινητήρες όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές είναι κινητήρες αντικατάστασης. Που στην περίπτωση που τα αρχικά σύνολα των muscle cars έχουν παραδώσει το πνεύμα ή είναι πολύ κοντά σε αυτό παίρνουν τη θέση τους κάτω από τα μακριά καπό.

Ένας από τους πιο μεγάλους κατασκευαστές crate κινητήρων είναι η Mopar, η εταιρεία βελτιώσεων του ομίλου FCA, που έχει μια πραγματικά μεγάλη γκάμα. Σε αυτήν περιλαμβάνεται και ο κινητήρας του Hellcat. Πρόκειται για έναν Hemi 6,2 lt με compressor, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε και μια δεύτερη έκδοση από πλευράς ισχύος.

Εδώ και τρία χρόνια είναι διαθέσιμος ως crate με 717 PS και 881 Νm, ενώ πλέον το τμήμα Redeye της Mopar τον έχει ανεβάσει κατά 101 PS, φτάνοντας συνολικά τα 818 PS, ενώ ελαφρώς αυξημένη, στα 972 Nm είναι και η ροπή του.

Προκειμένου αυτό το καθόλου μικρό boost να γίνει εφικτό οι μηχανικοί της Mopar αύξησαν τη χωρητικότητα του μηχανικού υπερσυμπιεστή από τα 2,4 στα 2,7 lt, την πίεση υπερπλήρωσης από τα 0,8 στα 1,0 bar και το όριο περιστροφής από τις 6.200 στις 6.500 σ.α.λ. Ταυτόχρονα ενισχύθηκαν όλα τα κινούμενα μέρη στο εσωτερικό του.

Η τιμή του Hellcrate, όπως ονομάζεται, είναι 21.807 δολάρια και μαζί με τον κινητήρα και την καλωδίωση παίρνει κανείς την αντλία νερού, το κάρτερ και τον μετατροπέα ροπής. Εάν το κιβώτιο με το οποίο θα συνδυαστεί είναι μηχανικό τα απαραίτητα εξαρτήματα πωλούνται επιπλέον.