Ο Jean-Pierre Ploue θα ηγηθεί της αναγέννησης της Lancia


Ο Jean-Pierre Ploué, Διευθυντής Σχεδιασμού του Ομίλου Stellantis, θα ηγηθεί προσωπικά της αναγέννησης και του Τμήματος Σχεδιασμού της Lancia, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας

  • 14/6/2021

Ο Jean-Pierre Ploué, Chief Designer του Ομίλου Stellantis, θα ηγηθεί προσωπικά της αναγέννησης και του Τμήματος Σχεδιασμού της Lancia, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο Διευθυντής Σχεδιασμού του Ομίλου Stellantis, θα επιβλέπει προσωπικά το τμήμα LANCIA Design από το Torino Centro Stile και δηλώνει: «Η αναγέννηση της LANCIA είναι μια πραγματικά συναρπαστική πρόκληση. Η LANCIA είναι μια εμβληματική μάρκα, η οποία θα αποκατασταθεί στην κεντρική ιστορική της θέση στην Ευρώπη, αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητές της.»

Ο Jean-Pierre Ploué έχει γεννηθεί το 1962 και αποφοίτησε από το Τμήμα Product Design του Ecole Nationale des Arts Appliqués et des Métiers d’Art στο Παρίσι. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Renault το 1985 όπου έμεινε έως το 1995 και σχεδίασε μεταξύ άλλων τα Renault Twingo, Clio II και Megane I. Από το 1995 έως το 1999 πέρασε από τα τμήματα σχεδιασμού των Volkswagen και Ford.

Το 1999 εντάχθηκε στο γκρουπ PSA ως Επικεφαλής Σχεδιασμού της Citroen και θεωρείται ο αναμορφωτής της γαλλικής μάρκας με μοντέλα που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην επανατοποθέτηση της Citroen, όπως η C4, C5, C6 και το DS3. Το 2008 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντής Σχεδιασμού του Ομίλου PSA.

Ο Jean-Pierre Ploué θα βασιστεί σε μια δυνατή και συγκεντρωμένη ομάδα, συγκεντρώνοντας νέους και ταλαντούχους σχεδιαστές.

Ο Luca Napolitano, Διευθύνων Σύμβουλος της LANCIA σχολίασε σχετικά: «Θέλω να καλωσορίσω τον Jean-Pierre Ploué. Είμαι πολύ τιμή που μπορούμε να αξιοποιήσουμε μια τόσο διαφορετική ομάδα επαγγελματιών που συνεργάζονται για την επιτυχία της LANCIA ».