Ο Kanye West θέλει να λανσάρει αυτοκίνητο κατασκευασμένο από... αφρολέξ (photos)


Την πρωτοπορία στο χώρο της χρήσης εναλλακτικών υλικών για την κατασκευή οχημάτων θέλει να φέρει ο ράπερ Kanye West, καθώς δημοσιεύθηκαν τα σχέδια του νέου του οχήματος "Donda" που θα είναι κατασκευασμένο από αφρώδες υλικό.

  • 8/7/2022

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες ανά τον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς εναλλακτικά υλικά για την κατασκευή των οχημάτων τους, όπως για παράδειγμα πλαστικό από φασόλια σόγιας αλλά και ξύλο.

Ο διάσημος ράπερ Kanye West έρχεται για να πρωτοτυπήσει εκφράζοντας την άποψη ότι τα αυτοκίνητα θα πρέπει να κατασκευάζονται από αφρώδες υλικό. Μάλιστα προχώρησε στην ανακοίνωση του οχήματος που ετοιμάζει το οποίο φέρει την ονομασία DONDA Foam Vehicle

Μαζί με την ανακοίνωση της DONDA γνωστοποιήθηκε ότι ο Steven Smith θα είναι επικεφαλής του τμήματος βιομηχανικού σχεδιασμού με μακρά εμπειρία στον χώρο του στρατιωτικού εξοπλισμού και των αθλητικών ειδών, ενώ η μάρκα αποκάλυψε το concept όχημα που δείχνει να φοράει λάστιχα χωρίς αέρα, τουλάχιστον 30 ιντσών.

Το μήνυμα στην teaser φωτογραφία γράφει: «Εμπνευσμένο Σχεδιασμένο Κατασκευασμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Αμήν»

Η επιλογή του αφρώδους υλικού είναι αμφιλεγόμενη και έχει θέσει ζητήματα όπως αυτό της διαχείρισης της θερμοκρασίας αλλά και της ασφάλειας του οχήματος. Από εκεί και πέρα περιμένουμε με αγωνία να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το φιλόδοξο project καθώς και το αν θα επιλέξει ΜΕΚ ή ηλεκτροκινητήρες για την κίνησή του.