O Ken Block ντριφτάρει με το ηλεκτροκίνητο Ford Fiesta ERX των 622 ίππων! (Video)


Ο Ken Block κάνει δοκιμές με το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό Ford Fiesta ERX, με το οποίο συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/9/2020

Ένα βίντεο με τον Ken Block πίσω από το τιμόνι είναι ένα θέαμα που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν φίλο των αγώνων και της αυτοκίνησης, γενικότερα. Όταν ο γνωστός και εντυπωσιακός οδηγός ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο ότι θα συμμετέχει στην κατηγορία «Projekt E Series 2020» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross με το ηλεκτροκίνητο Ford Fiesta ERX, ήταν ζήτημα χρόνου να τον δούμε να προσφέρει μοναδικές εικόνες και με ένα αγωνιστικό όχημα αυτής της τεχνολογίας.

Το Fiesta ERX βασίζεται στο Fiesta WRC και έχει μετασκευαστεί από τη «STARD» («Stohl Advanced Research and Development»), την ομάδα που έχει ιδρύσει ο Αυστριακός Manfred Stohl, ο γνωστός οδηγός ο οποίος συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 622 PS και μέγιστη ροπή 1.002 Nm. Φυσικά, είναι τετρακίνητο και διαθέτει κιβώτιο δύο σχέσεων. 

Ο πρώτος αγώνας του θεσμού πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου στην πίστα rallycross που βρίσκεται στη σουηδική πόλη Höljes και ο Ken Block κέρδισε. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να τον δούμε να μας μεταφέρει την εμπειρία του από το αυτοκίνητο και να το οδηγεί. Μάλιστα, μαζί του εμφανίζεται και ο παρουσιαστής του βίντεο ο οποίος εκτελεί και χρέη εικονολήπτη. Aξίζει να δούμε τις αντιδράσεις του από τη βόλτα που έκανε ως συνοδηγός (τα σχετικά πλάνα αρχίζουν από περίπου το 7':30’' της συνολικής διάρκειας του βίντεο).