Ο κινητήρας της Ferrari θα είναι ένας από τους καλύτερους στο grid


Τάδε έφη Marc Gene, γεμίζοντας με ελπίδα τους απανταχού Tifossi, πριν τους προσγειώσει ξανά στην πραγματικότητα δηλώνοντας ότι η Ferrari δεν πρόκειται να διεκδικήσει κάποιον τίτλο τη φετινή σεζόν.

  • 14/3/2021

Νίκες αλλά όχι τίτλο θα κατακτήσει της φετινή σεζόν η Ferrari στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 σύμφωνα με τον πολύπειρο δοκιμαστή της Scuderia Marc Gene.

Παρακολουθώντας με ψυχραιμία και τα νηφαλιότητα τα τεκταινόμενα μετά και την έναρξη των χειμερινών δοκιμών του φετινού πρωταθλήματος, ο Ισπανός δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο κινητήρας της Ferrari θα είναι το 2021 ένας από τους καλύτερους του grid, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι η ιταλική ομάδα θα καταφέρει να βρεθεί ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου.

«Δεν νομίζω ότι έχουμε ανακτήσει όλα όσα χάσαμε σε σύγκριση με το 2019, αλλά αρκετούς από τους στόχους έχουν επιτευχθεί. Το μονοθέσιο είναι μια εξέλιξη του περσινού, αλλά ο κινητήρας είναι καινούργιος. Πέρυσι η Ferrari είχε τον χειρότερο κινητήρα στο grid, αλλά το 2021 θα έχουμε έναν από τους καλύτερους. Δεν ξέρω αν θα είναι τόσο καλός όσο εκείνος της Mercedes, αλλά θα σίγουρα θα είναι πολύ καλός», δήλωσε ο Marc Gene χωρίς παρ’ όλα αυτά να γεμίσει με φρούδες ελπίδες τους οπαδούς της Ferrari.

«Δεν πρόκειται να κερδίσουμε φέτος, αλλά ελπίζουμε ότι μπορούμε να πάρουμε νίκες σε κάποιους αγώνες. Αυτή τη στιγμή ο στόχος μας είναι να είμαστε στo βάθρο και να δείξουμε ότι το προηγούμενο έτος ήταν μια παρένθεση στην ιστορία της Ferrari», πρόσθεσε ο Ισπανός δοκιμαστής της Scuderia θέτοντας του ταπεινούς στόχους της ιταλικής ομάδας για τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Στις δηλώσεις του Marc Gene έρχονται να προστεθούν και εκείνες του Mattia Binotto, επικεφαλής της Scuderia Ferrari, ο οποίος τόνισε ότι η ταχύτητα στις ευθείες δεν θα αποτελεί πλέον μειονέκτημα για τα κόκκινα μονοθέσια, φωτογραφίζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τόσο στον τομέα της απόδοσης του υβριδικού συνόλου όσο και στην αεροδυναμική.

Ένας άλλος παλιός γνώριμος της Scuderia Ferrari, ο S. Vettel, αντιθέτως απέφυγε να τοποθετηθεί όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τον περσινό κινητήρα της Ferrari με εκείνον της Mercedes που έχει την τύχη να διαθέτει η ομάδα της Aston Martin με την οποία θα αγωνίζεται.

Ο Γερμανός απέφυγε την ερώτηση, δηλώνοντας ότι είναι κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ και δεν πρόκειται να κάνει και τώρα δείχνοντας τον απαραίτητο σεβασμό και τους δύο κατασκευαστές κινητήρων.