Ο κορωνοϊός ίσως προκαλέσει και προβλήματα προμηθειών


Από την Bosch ανακοινώθηκε ότι ο κορωνοϊός που απασχολεί την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες ίσως επηρεάσει και την αλυσίδα τροφοδοσίας με ανταλλακτικά, σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • 30/1/2020

Σε δήλωσή του, ο κ. Volkmar Denner, Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch, επισήμανε την πιθανότητα να επιβραδυνθεί ο ρυθμός τροφοδοσίας σε ανταλλακτικά και ο προγραμματισμός επιμελητείας των αυτοκινητοβιομηχανιών εξαιτίας του κορωνοϊού. Όπως είπε, αυτό είναι πιθανόν να συμβεί κυρίως σε εταιρείες που βασίζονται σημαντικά σε προμηθευτές που έχουν έδρα στην Κίνα ή που διαθέτουν εργοστάσια παραγωγής σε αυτή.

Ο κ. Denner δήλωσε σχετικά: «Πρέπει να αναμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η εφοδιαστική αλυσίδα θα διασπαστεί. Υπάρχουν προβλέψεις βάσει των οποίων ο αριθμός κρουσμάτων από τον ιό θα κορυφωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Στην Wuhan, η Bosch έχει δύο εργοστάσια όπου κατασκευάζει συστήματα διεύθυνσης και προϊόντα θερμοτεχνολογίας και απασχολεί περίπου 800 εργαζόμενους. Δεν έχουμε κάποια αναφορά για ασθενείς», κατέληξε. Η κινεζική αγορά είναι βασική για τη Bosch καθώς προμηθεύει εκεί ηλεκτροκινητήρες και άλλα συστήματα για ηλεκτροκίνητα οχήματα.