Ο Lapo Elkann είναι ένας Rock Star Businessman


Συνέντευξη του "Mr. Italia Independent".

  • 27/5/2016

H FIAT, η Γιουβέντους, το εικονοκλαστικό και διάσημο αλά sprezzatura στυλ του, το πάθος για οτιδήποτε κινείται καθώς και για το ωραίο φύλο εξακολουθούν να επηρεάζουν τη ζωή του, με μία διαφορά: Δεν αποτελούν πια παρά δορυφόρους ενός λαμπερού πλανήτη.

Και αυτό γιατί στα 38 του έχει εγκαταλείψει τις αυτοκαταστροφικές συνήθειες και έχει αναδειχθεί σε χαρισματικό businessman.

Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας, με λίγες λέξεις;

Είμαι ένας Ιταλός Καθολικός (από την πλευρά της μητέρας του, Margherita Agnelli) Γαλλοεβραίος (από την πλευρά του πατέρα του, Alain Elkann) που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και νιώθω ταυτόχρονα Τορινέζος και Ναπολιτάνος. Έχω πολλές αδυναμίες, αλλά και μια σημαντική ικανότητα: Όταν κάνω κάτι, το κάνω στο 300%. Δεν είμαι μέτριος άνθρωπος, δεν συμβιβάζομαι.

Νιώσατε ποτέ εγκλωβισμένος στην καταγωγή σας και τα επιτεύγματα του παππού σας, Gianni Agnelli;

Δεν αρνούμαι την κληρονομιά μου ούτε την πολυτέλεια και την ευκαιρία που είχα να δω την ομορφιά, να την αναζητήσω και να μάθω από τους ανθρώπους. Αλλά έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή που πρέπει να ασχοληθείς με εκείνα που πραγματικά θέλεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπόρεσα να κάνω όλα όσα ήθελα στην οικογενειακή επιχείρηση, έτσι αποφάσισα να τα κάνω μόνος μου. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή. Δεν είμαι τύπος που τα παρατάει στη μέση.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο Homme.