O Lawrence Stroll απέκτησε το 16,7% της Aston Martin


Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο Καναδός δισεκατομμυριούχος θα είναι ένας από τους μεγαλομέτοχους της Aston Martin.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/1/2020

Σημαντική τονωτική ένεση δίνει στην Aston Martin ο Lawrence Stroll, o οποίος έγινε ευρέως γνωστός στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία από την ομάδα του στην Formula 1. Την Racing Point, στην οποία αγωνίζεται και ο γιος του Lance (πέρυσι τερμάτισε τη σεζόν με 21 βαθμούς, ο team-mate του Perez με 52) και από το πρωτάθλημα του 2020 μετονομάζεται σε Aston Martin.

O πατέρας Stroll κατέβαλε το ποσό των 239 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει το 16,7% των μετοχών της Aston Martin και επικράτησε της κινεζικής Geely που διεκδικούσε και αυτή σημαντικό μερίδιο. Άμεσα η βρετανική εταιρία θα τονώσει την ρευστότητα της καθώς αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα και μέχρι να μπει σε πλήρη ρυθμούς παραγωγής η DBX.

O Stroll θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ως εκτελεστικός πρόεδρος, αντικαθιστώντας την Penny Hughes, η οποία θα παραιτηθεί. Το μεγαλύτερο πακέτο μετοχών έχει ο όμιλος Adeem/ Primewagon από το Κουβέιτ, ενώ περίπου το ένα τρίτο ο ιταλικός όμιλος Investindustrial. Ένα 4% έχει και η Mercedes, ενώ μένει να δούμε αν έχει αλλάξει κάτι στα ποσοστά μετά την είσοδο του Stroll.

Ο 60χρονος Stroll έκανε την περιουσία του κυρίως μέσα από τον χώρο των ρούχων. Το 1992 μαζί με τον συνεργάτη του Silas Chou απέκτησαν την Tommy Hilfiger και αργότερα την πούλησαν σε αγοραστές ιδιωτικών μετοχών. Το 2011 πρόσθεσαν στο επιχειρηματικό τους πορτοφόλιο τη μάρκα Michael Kors, οκτώ χρόνια αφότου απέκτησαν και την κυριότητα.

Μπήκε στην Formula 1 με μια ομάδα επενδυτών που ανέλαβαν την Force India, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Racing Point. Εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και παίρνει τους κινητήρες της Mercedes-Benz. Ο γιος του Stroll Lance θα αγωνίζεται από το 2021 με τη συγκεκριμένη ομάδα που θα ονομάζεται Aston Martin.