O Lewis Hamilton μίλησε για το Mercedes-AMG Project One


H εξέλιξη του Project One από τη Mercedes-AMG συνεχίζεται και ο Lewis Hamilton εμφανίστηκε σε ένα σύντομο βίντεο να μιλά για τις πρώτες εντυπώσεις του και για τις επιδόσεις του νέου hypercar.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΤΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/3/2021

Η δημιουργία του Mercedes-AMG One, του καινούργιου hypercar της γερμανικής εταιρείας δεν έχει σταματήσει. Πριν από λίγους μήνες, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου ο Lewis Hamilton, ο πιλότος της στη Formula 1, οδηγούσε το αυτοκίνητο. 

Ωστόσο, πρόσφατα, η Mercedes-AMG ανήρτησε στον λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ακόμα ένα σύντομο βίντεο στο οποίο ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον θεσμό αναφέρεται στις επιδόσεις του και στο ποια αίσθηση θα δίνει στον οδηγό. 

Το One θα είναι «ένα μονοθέσιο της Formula 1 το οποίο θα έχει άδεια να κινείται στον δρόμο» όπως το προσδιορίζουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της Mercedes-AMG. Θα διαθέτει κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων που χρησιμοποίησε η ομάδα στο μονοθέσιό της, με την αντίστοιχη τεχνολογία.

Αυτός, θα έχει όριο στις 11.000 rpm, ενώ θα υπάρχουν και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η μέγιστη ισχύς του αλλά οι εκτιμήσεις γι' αυτή αναφέρουν ότι θα ξεπερνά τους 1.000 PS, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι ίσως είναι μεγαλύτερη και των 1.200 PS.

H Mercedes-AMG έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει 275 μονάδες του οχήματος και η τιμή αγοράς του έχει οριστεί τουλάχιστον στα 2.500.000 ευρώ.