Ο Luc Donckerwolke αναλαμβάνει επικεφαλής του design των Ηyundai και Kia


ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ HYUNDAI ΚΑΙ KIA ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο LUC DONCKERWOLKE.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/11/2018

Από σήμερα, 1η Νοεμβρίου, ο Luc Donckerwolke αντικαθιστά τον Peter Schreyer στην κορυφή της πυραμίδας του design των δύο εταιρειών του ομίλου της Hyundai, της Hyundai και της Kia. Ο Schreyer, στο οποίο πιστώνεται η αισθητικά ανανέωση της Kia, έχει αναλάβει ένα συμβουλευτικό ρόλο.

Ο Luc Donckerwolke, ο οποίος είναι Βέλγος και έχει γεννηθεί στη Λίμα του Περού, έχει πίσω του μια μεγάλη καριέρα, η οποία ξεκίνησε το 1992 στον όμιλο της Volkswagen. Από το 1994 έως το 1996 εργάστηκε για τη Skoda και δημιουργίες του είναι το (σύγχρονο) Octavia της 1ης γενιάς, με το οποίο ξεκίνησε η νέα εποχή της τσέχικης εταιρείας και το Fabia.

To 1996 μεταπήδησε στην Audi όπου σχεδίασε το τότε A4 Avant και το μπροστά από την εποχή του Α2, ενώ δύο χρόνια μετά, το 1998, πήγε στη Lamborghini. Δικές του είναι η Murcielago και η Gallardo, ενώ μαζί με τον Walter de Silva σχεδίασε το 2006 το Miura Concept. Τον οποίο είχε αντικαταστήσει το 2005 στη Seat, όπου σχεδίασε το Ibiza της προηγούμενης γενιάς, ενώ η καριέρα του στον ομίλο της Volkswagen ολοκληρώθηκε στη Bentley, όπου παρέμεινε από το 2012 έως και το Ιούνιο του 2015, όταν και πήγε στη Hyundai.