Ο Luca De Meo παραιτήθηκε από τη Seat


Ο Ιταλός μάνατζερ λέγεται πως είναι ο βασικός υποψήφιος για τη θέση του CEO της Renault αλλά προς το παρόν παραμένει στον όμιλο VW.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.:ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/1/2020

H Seat τα τελευταία χρόνια διανύει ίσως την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της. Με τις πωλήσεις της να αυξάνονται συνεχώς χάρη και στη διεύρυνση της γκάμας των SUV της, να προετοιμάζει το μέλλον της με την πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση αλλά και με την παρουσίαση της Cupra. Της πιο σπορ υπό-μάρκας της.

Η άνοδος αυτή της Seat, που δεν ήταν και η πιο προβεβλημένη μάρκα του ομίλου της Volkswagen, ταυτίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ανάληψη της ηγεσίας της από τον Luca De Meo.

O Ιταλός μάνατζερ, με θητεία στις Renault, Toyota και Fiat βρίσκεται στην κορυφή της ιεραρχίας της ισπανικής εταιρεία από το 2015, ενώ λίγες μέρες μετά την είσοδο του νέου χρόνου παραιτήθηκε. Όπως όμως αναφέρει η ανακοίνωση που συνήθως συνοδεύει τέτοιου είδους αλλαγές παραμένει στον όμιλο της Volkswagen.

Εδώ και καιρό ο De Meo ακούγεται πως είναι υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Renault. Μάλιστα κάποιες πηγές λένε πως του έχει ήδη προσφερθεί η θέση, κάτι που εξηγεί και την παραμονή του στον όμιλο VW μετά την παραίτησή του από τη Seat. Και αυτό γιατί το συμβόλαιό του έχει κατά πάσα πιθανότητα μια ρήτρα για τη μη άμεση συνεργασία του με ανταγωνιστική αυτοκινητοβιομηχανία.