O Musk χτυπά ξανά την πόρτα της Daimler


Ο μεγαλομέτοχος της Tesla και πρώην πρόεδρος της εταιρίας του μετά το «ατυχές» tweet αναζητά μία πιο ουσιαστική συμμαχία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/11/2018

Ο Elon Musk έχει πολλά και διάφορα όπως η παραγωγή ενός roadster, ενός φορτηγού και ενός pick-up. Τώρα στρέφεται στην Daimler για της ζητήσει να συνεργαστεί μαζί του για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού βαν στο μέγεθος ενός βαν. Η δέσμευση του Musk προέκυψε από ένα tweet που έκανε ένας ακόλουθός του αναφέροντας πως τα συμβατικά βαν καίνε καύσιμο σαν τρελά υπονοώντας την οικονομία που θα προσέφερε ένα ηλεκτρικό τέτοιο όχημα.

Ωστόσο, η Daimler διαθέτει ήδη το ηλεκτροκίνητο φορτηγό eVito που έχει αυτονομία πάνω από 150 km και φυσικά μηδενικές εκπομπές ρύπων. Και από το 2019 έχει προγραμματίσει να εισάγει ένα ηλεκτρικό Sprinter. Προφανώς ο Musk αναζητά μία νέα συνεργασία με την γερμανική εταιρία αφού στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί για διάφορες ηλεκτρικά Mercedes και Smart όταν από το 2014 έως το 2017 η Tesla παρείχε αι ηλεκτροκινητήρες.

Η Daimler είχε αγοράσει ένα μικρό μερίδιο της Tesla το Μάιο του 2019 για να το πουλήσει τον Οκτώβριο του 2014 με αφορμή πως το Tesla Model S άρχισε να κόβει πωλήσεις από την Mercedes S-Class κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ. Πάντως χτες εκπρόσωπος της Daimler δήλωσε πως η εταιρία του εκτιμά το ενδιαφέρον του Musk για το eSprinter δίχως σαν σχολιάσει κάτι περαιτέρω, σύμφωνα με το Automotive News.