Ο νέος επικεφαλής Σχεδιασμού σε FIAT και Abarth έχει σχεδιάσει το Renault Clio!


O Γάλλος François Leboine ανέλαβε επικεφαλής στο Τμήμα Σχεδιασμού των FIAT και Abarth, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον Όμιλο Stellantis.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/5/2021

Ο κ. François Leboine, ο οποίος προέρχεται από τη Renault, και συγκεκριμένα από το τμήμα «Advanced Design» αυτής, θα είναι ο καινούργιος επικεφαλής σχεδιασμού των FIAT και FIAT , αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του από την 1η Ιουνίου.

Ο κ. Leboine μεταπήδησε πρόσφατα από τoν Όμιλο Renault Alliance στον Όμιλο Stellantis και θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές της γενιάς του. Στη Renault, ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των Clio V, Captur δεύτερης γενιάς, Espace πέμπτης γενιάς και του Twizy. Επίσης, επιμελήθηκε και τη μορφή του καινούργιου Dacia Sandero και έδωσε την έγκρισή του για το πρωτότυπο νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Renault 5 και το (επίσης πρωτότυπο) Morphoz.

Ο σαρανταεξάχρονος, σε ηλικία, κ. Leboine είναι απόφοιτος της φημισμένης βρετανικής σχολής Royal College of Art και επιλέχθηκε από τα ανώτατα στελέχη του Ομίλου Stellantis επειδή θεωρούν ότι το όραμά του και οι σχεδιαστική άποψή του ταιριάζουν στη νέα εικόνα της εταιρείας και ιδίως στην ταυτότητα των FIAT και Abarth. 

O κ. Olivier François, Διευθύνων Σύμβουλος των δύο ιταλικών εταιρειών δήλωσε σχετικά με την πρόσληψη του κ. Leboine: «Είμαι ενθουσιασμένος που υποδέχομαι τον François Leboine στον κόσμο των FIAT και Abarth, σε μια στιγμή που είναι γεμάτη ευκαιρίες στο πλαίσιο του νέου Ομίλου. Ο σχεδιασμός των νεών FIAT και Abarth αποτελεί κύριο στοιχείο στην προσπάθειά μας να εκφράσουμε το όραμα μας προς τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο». 

Τέλος, o κ. Jean-Pierre Ploué, επικεφαλής Σχεδιασμού τής Stellantis είπε: «Με χαρά υποδεχόμαστε έναν ταλαντούχο σχεδιαστή με αναγνωρισμένη επαγγελματική αξία. Η μοντέρνα σχεδιαστική αντίληψη του και η ξεχωριστή προσωπικότητα του θα αποτελέσουν βασική κινητήρια δύναμη στον ρόλο του για τη μελλοντική εξέλιξη των FIAT και Abarth».

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.