Τεχνολογική ανανέωση για το Renault Espace


Μπορεί να μην κυκλοφορεί στην εγχώρια αγορά αλλά το Espace παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά οικογενειακά μοντέλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/11/2019

Συνδυάζοντας την πολυχρηστική με την SUV λειτουργικότητα το Espace συνεχίζει απτόητο στην Ευρώπη σημειώνοντας καλά νούμερα πωλήσεων. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια Espace έχουν πωληθεί από το 1984, όταν και λανσαρίστηκε το ιδιαίτερο Renault.

Στην 5η του γενιά που παρουσιάστηκε πριν από πέντε χρόνια το Espace περνά από ένα facelift με τις βασικότερες αλλαγές να αφορούν στα συστήματα υποβοήθησης, στους προβολείς LED Matrix Vision, στο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Traffic Jam Companion επιπέδου 2 κ.α.

Νέο είναι και το σύστημα πολυμέσων στο εσωτερικό με ψηφιακό πίνακα οργάνων 9,3’’ ή 10,2’’ και νέα οθόνη στην κεντρική κονσόλα που υποστηρίζει νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας και συνδεδεμένης κινητικότητας. Ανάμεσα στα πολλά καλούδια υπάρχει και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κινητού.

Το σύστημα Multi-Sense συνδυάζεται με το 4Control που έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και φυσικά την ενεργητική τετραδιεύθυνση. Από πλευράς κινητήρων δεν υπάρχει κάποια αλλαγή με τις βασικές εκδόσεις να κινούνται από τους turbo βενζίνης στα 1,8 lt και diesel στα 2,0 lt.