Ο νέος κινητήρας της Maserati λέγεται Nettuno και έχει 630 PS


Εξελιγμένος από λευκό χαρτί θα τοποθετηθεί στην πορεία σε όλα τα καινούργια μοντέλα της ιταλικής εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MASERATI
  • 2/7/2020

Η Maserati δεν θα χρησιμοποιεί πλέον κινητήρες με προέλευση από τη Ferrari, καθώς μετά από 20 ολόκληρα χρόνια παρουσίασε ένα νέο, δική της σχεδίασης σύνολο το οποίο θα τους αντικαταστήσει.

Ο νέος κινητήρας της εταιρείας της Modena ονομάζεται Nettuno και είναι V6 με χωρητικότητα 3.000 cc. Είναι διπλά υπερτροφοδοτούμενος και ελαφρύς, μιας και το βάρος του δεν ξεπερνά τα 220 κιλά. Έχει λίπανση ξηρού κάρτερ, καθώς και σύστημα προθαλάμου συμπίεσης με προέλευση από την F1 που συνδυάζεται και με διπλά μπουζί (Twin Spark).

Η πρώτη του τοποθέτηση θα είναι στο καινούργιο super car της μάρκας, το MC 20 που θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό ο Nettuno θα εμφανιστεί στην πιο ισχυρή του εκδοχή, με 630 PS στις 7.500 rpm και 730 Nm από τις 3.000 έως τις 5.500 rpm. Ενδιαφέρον ως νούμερο και η ειδική ισχύς τους που φτάνει τα 210 PS το λίτρο.

Φυσικά ο νέος bi-turbo V6 θα κινεί και άλλα μοντέλα της παραδοσιακής ιταλικής εταιρείας και σύμφωνα με τις πληροφορίες στα σπορ η απόδοσή του θα φτάνει τα 550 PS και στα SUV τα 525 PS. Σε ότι αφορά τα SUV είναι βέβαιο πως η Levante δεν θα είναι για πολύ ο μόνος εκπρόσωπος της κατηγορίας στη γκάμα της Maserati.