Ο νέος υβριδικός βασιλιάς της Ferrari χωρίς καμουφλάζ (Video)


H νέα εμφάνιση του υπό εξέλιξη hypercar της Ferrari είναι και η πλέον αποκαλυπτική καθώς από τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος λείπει το πατροπαράδοτο καμουφλάζ.

  • 18/3/2021

Η εμφάνιση του υπό εξέλιξη hypercar της Ferrari στα πέριξ των εγκαταστάσεων της ιταλικής φίρμας δεν αποτελεί είδηση, ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση είναι η πρώτη φορά που το πολλά υποσχόμενο ιταλικό δημιούργημα εμφανίζεται χωρίς καμουφλάζ.

Σε αυτή την περίπτωση το αμάξωμα είναι εκτεθειμένο και επιβεβαιώνει αυτό που όλοι ξέραμε. Παρόλο που ακολουθεί το σχεδιαστικό παράδειγμα της LaFerrari, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα νέο αυτοκίνητο το οποίο πρόκειται να διαδεχθεί την εμβληματική Ferrari.

Το πρωτότυπο φαίνεται να κάνει δύο γύρους στην κάμερα, αλλά βρίσκεται πολύ μακριά από τη δράση στην πίστα του Fiorano της Ferrari. Αυτό είναι λίγο απογοητευτικό μιας και το βλέπουμε για πρώτη φορά χωρίς καμουφλάζ, ωστόσο θα οφείλουμε να σημειώσουμε ότι αυτή δεν θα είναι η τελική του μορφή.

Ακόμα και έτσι πάντως οι αλλαγές στο αμάξωμα της LaFerrari είναι ευδιάκριτες. Η έλλειψη καμουφλάζ δείχνει πόσο μικρότεροι είναι οι πλαϊνοί αεραγωγοί και ο μπροστά προφυλακτήρας είναι πιο στιβαρός απ’ ότι νομίζαμε. Αεραγωγοί λείπουν, επίσης, και από το καπό, ενώ το κάλυμμα του κινητήρα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι αλλαγμένο.

Η σημαντική μείωση στους αεραγωγούς σίγουρα μας οδηγεί στο συμπέρασμα της ηλεκτρικής φύσης του συγκεκριμένου hypercar. Όπως φαίνεται, στο καπό και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου υπάρχουν μπλέ τρίγωνα τα οποία αναδεικνύουν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και έτσι επιβεβαιώνουν τις παραπάνω εικασίες.

Παρόλο που η κάμερα βρίσκεται τόσο μακριά, το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι αξιοπεριέργα ήσυχο. Με τις 4 εξατμίσεις του να κοιτούν την κάμερα θα περίμενε κανείς να ακούσει έναν ‘άγριο’ ήχο από τον κινητήρα.

Όμως, δεν είναι έτσι σε αυτή την περίπτωση, εφόσον μπορούμε να ακούσουμε καθαρά το καινούριο V6 υβριδικό αυτοκίνητο της Ferrari το οποίο, επίσης επιβεβαιώνει πως οι επόμενης γενιάς ναυαρχίδες της Ferrari θα είναι plug-in hybrid με τη δυνατότητα κίνησης με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η SF90 Stradale.

Η αποκάλυψη για το νέο hypercar της Ferrari αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2022 με τις αρχές του 2023.