Ο Nico Rosberg στο τιμόνι του ηλεκτροκίνητο κτήνους της Volkswagen


Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 οδήγηση το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό VW ID.R στην πίστα του Nürburgring!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: YOUTUBE
  • 14/10/2020

To ID.R είναι το πιο γρήγορο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο πλανήτη. Έχει κερδίσει στην ανάβαση του Pikes Peak και σε όποια πίστα έχει τρέξει έχει διαλύσει το υπάρχον ρεκόρ των ηλεκτρικών μοντέλων και σε αρκετές περιπτώσεις και το γενικό.

Ο οδηγός του VW ID.R σε όλες του τις εμφανίσεις, ανεπίσημες και επίσημες είναι ο Γάλλος Romain Dumas, μεταξύ άλλων τρεις φορές νικητής των 24 Ωρών του Le Mans. Εκτός Volkswagen ο μόνος που μέχρι πρότινος είχε καθίσει πίσω από το τιμόνι του είναι ο Chris Harris του Top Gear, ενώ πολύ πρόσφατα προστέθηκε και ένας δεύτερος.

Πρόκειται για τον πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή της F1 Nico Rosberg, ο οποίος το οδήγησε σε μια πίστα που γνωρίζει πολύ καλά. Αυτήν του Nürburgring πριν από τη διεξαγωγή του Grand Prix.

Πριν ξεκινήσει μίλησε με το Romain Dumas, που με χρόνο 6 min, 5,336 sec είναι ο κάτοχος του ρεκόρ των ηλεκτρικών στην Πράσινη Κόλαση, ενώ όπως είπε ο ίδιος, ήταν αγχωμένος καθώς έμπαινε στο μικρό και κλειστοφοβικό εσωτερικό.

Στη συνέχεια ένοιωσε πολύ άνετα, οδήγησε το ID.R κοντά στο όριό του, αλλά δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις επιδόσεις του (0-100 km/h σε 1,65 sec) ή να προσεγγίσει την επίδοση του Dumas καθώς η πίστα ήταν νοτισμένη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το ID.R δεν είναι τόσο γρήγορο όσο τα μονοθέσια της F1, αλλά χάρη στις υψηλές κάθετες δυνάμεις, απόρροια της προσεγμένης αεροδυναμικής του, στρίβει σχεδόν εξίσου γρήγορα.