O όμιλος Fiat Chrysler θα παράγει 1 εκ. μάσκες ανά μήνα


Σε συνέχεια της κινητοποίησης των αυτοκινητοβιομηχανιών, επάνω στην αντιμετώπιση του Κορωνοϊού, ο όμιλος FCA ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι σε θέση να κατασκευάζει 1 εκατομμύριο μάσκες μηνιαίως.

  • μιχαλης κατωποδης
  • 24/3/2020

Το πόσο σύντομα δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια χρονικά, υπολογίζεται όμως ότι η παραγωγή των μασκών αυτών θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου μασκών μηνιαίως αποτελεί σίγουρα μία θετική εξέλιξη, αν σκεφτεί κανείς την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Ένα ακόμα πράγμα που δεν γνωρίζουμε είναι το ποιες εγκαταστάσεις τροποποιούνται για την παραγωγή αυτή. Γνωρίσουμε όμως ότι σύντομα δεν θα τις δούμε στην Ευρώπη.

Η συγκεκριμένη παραγωγή προορίζεται, σε πρώτη φάση, τουλάχιστον, για τη βόρεια Αμερική και συγκεκριμένα τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό. Οι μάσκες αυτές δεν θα κυκλοφορήσουν στην αγορά για το κοινό αλλά θα προσφέρονται απευθείας σε δομές υγείας (νοσοκομεία κ.λπ.), αστυνομικά τμήματα και πυροσβεστικούς σταθμούς. Πρακτικά, σε όσους χαρακτηρίζονται ως «first responders». Σε βάθος χρόνου, πάντως, δεν αποκλείεται ένα μέρος αυτής της παραγωγής να περάσει και στη γηραιά ήπειρο. Άλλωστε η FCA δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

«Η προστασία όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική», ανέφερε σε δήλωσή του ο CEO της FCA, Mike Manley. «Πέρα από την υποστήριξη που δίνουμε για την αύξηση της παραγωγής αναπνευστήρων, συζητήσαμε με τις επαφές μας σε όλο το φάσμα εταιριών υγειονομικής περίθαλψης και κατέστη σαφής ότι υπάρχει επείγουσα και κρίσιμη ανάγκη για μάσκες προσώπου. Έχουμε επιτάξει τους πόρους του Ομίλου FCA να επικεντρωθούμε άμεσα στην εγκατάσταση παραγωγικής ικανότητας για την κατασκευή μασκών και την υποστήριξη όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στην πρώτη γραμμή αυτής της πανδημίας».