O πόλεμος των… Lambo έχει συνολικά 1.410 άλογα (video)


Μπορεί να τα καταφέρει η Huracan Performante απέναντι στο θηρίο που λέγεται Aventador SVJ;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: CARWOW/ YOUTUBE
  • 5/10/2020

Αυτή την φορά το γνωστό βρετανικό κανάλι carwow αποφάσισε να φέρει σε αντιπαράθεση δύο Lamborghini. Από την μια έχουμε την μικρότερη Huracan η οποία στην έκδοση Performante αποδίδει 640 PS από τα σωθικά ενός ατμοσφαιρικού V10 χωρητικότητας 5,2 lt. Η Huracan με το σπέσιαλ αεροδυναμικό πακέτο είχε παρουσιαστεί πριν από τρία χρόνια και χρειάζεται 2,9 sec για την διαδικασία του «0-100».

Δίπλα της βρίσκεται η ακριβότερη και ισχυρότερη Aventador SVJ η οποία στην Βρετανία κοστίζει 360.000 λίρες (η Performante έχει 262.000 λίρες). Πηγή ισχύος της SVJ είναι ένας V12 των 6,5 lt που αποδίδει 770 PS και έχει το 0-100 σε 2,8 sec. Επίσης, διαθέτει το ενεργητικό αεροδυναμικό πακέτο ALA.

Και πάμε στο ζουμί (ουπς, στο βίντεο ήθελα να πω). Καταρχήν βάλτε ήχο, όχι τόσο για να ακούτε τους παρουσιαστές αλλά για τον εξωπραγματικό ήχο που βγάζουν αυτές οι δύο καταπληκτικές μηχανολογικά κατασκευές.

Στη συνέχεια τις δύο Lamborghini να ανταγωνίζονται στην διαδικασία των 0-400 μέτρων (ή του ¼ του μιλίου) και όπως θα δείτε η Huracan τα καταφέρνει μια χαρά. Αλλά εκεί που εντυπωσιάζει είναι στην τελική φτάνοντας κοντά την «τρακοσάρα». Έτσι, όποιος έχει μια Huracan Performante έχει κάθε λόγο να νιώθει περήφανος… και κατά 100.000 λίρες πιο πλούσιος.

Ακολουθείστε το CAR AND DRIVER στο NEWS GOOGLE για να μαθαίνετε πρώτοι τις ειδήσεις που αξίζουν!