O πρόεδρος της Peugeot-Citroen δεν βρίσκει ελκυστικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα


Ο Carlos Tavares, CEO του γκρουπ PSA, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα δεν απευθύνονται σε πραγματιστές αλλά σε λίγους που είναι εθισμένοι με την οικολογία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/3/2020

Μπορεί το γκρουπ PSA να βρίσκεται και αυτό σε πλήρη δραστηριότητα σε ότι αφορά την παρουσίαση νέων ηλεκτρικών μοντέλων, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σκεπτικισμός πίσω από αυτή την έξαρση. 

Σκεπτικισμός μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς όπως αναφέρεται σε δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο Reuters ο CEO της εταιρίας Carlos Tavares, ο ίδιος πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα αγοράζονται μόνο από εθισμένους με τα θέματα της οικολογίας και όχι από τους πραγματιστές καταναλωτές.

Ο Tavares υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που γίνεται αυτό, όπως για παράδειγμα οι περιορισμένες δομές για την φόρτιση των αυτοκινήτων, η σχετικά μικρή αυτονομία τους και οι ανησυχίες για το κόστος φόρτισης στο μέλλον. Ως προς το τελευταίο είναι χαρακτηριστικό ότι το δίκτυο IONITY ανέβασε έως και 500% τις χρεώσεις από την 31η Ιανουαρίου.

Ο Tavares επισήμανε επίσης ότι η αγορά των ηλεκτρικών βασίζεται πολύ πάνω στην οικονομική βοήθεια των κυβερνήσεων, η οποία όταν σταματήσει ή περιοριστεί ρίχνει κάθετα και την αγορά, όπως έγινε πρόσφατα στην Κίνα.

Παρά τις δυσκολίες πάντως, η PSA δεν πρόκειται να περιορίσει την πορεία της προς τον εξηλεκτρισμό. Αντίθετα η εταιρία εστιάζει περισσότερο στο να κάνει τα ηλεκτρικά μοντέλα προσιτά και προσπαθεί να χρησιμοποιεί ευέλικτες πλατφόρμες που ταιριάζουν σε πολλά μοντέλα παρά εξειδικευμένες οι οποίες να αφορούν ένα και μόνο αυτοκίνητο.