Ο πρόεδρος της Toyota καθυστερεί την παραγωγή του νέου Toyota GT86


Τις απαραίτητες αποστάσεις από το Subaru BRZ θα διαθέτει το νέο Toyota GT86, το οποίο σχεδιάζεται από λευκό χαρτί μετά από εντολή του Akio Toyoda.

  • 24/3/2021

Eίναι γνωστό πως η Toyota και η Subaru έδωσαν συνέχεια στη συνεργασία τους για τη δημιουργία της δεύτερης γενιάς των GT86 και BRZ, με το δεύτερο να αποκαλύπτεται πριν από περίπου έναν μήνα ρίχνοτας φως στις προθέισεις της ιαπωνικής συμμαχίας.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι η πρόταση της Toyota θα ακολουθήσει, πληροφρορίες τη θέλουν να καθυστερεί και μάλιστα σημαντικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από ένα ιαπωνικό ιστότοπο, η κυκλοφορία του Toyota 86 θα αργήσει. Τον λόγο για αυτή την απόφαση τον δίνει ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, θέλει το αυτοκίνητο αυτό να διαφοροποιηθεί απο το Subaru σε ό,τι αφορά την απόδοση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι πιο γρήγορο, απλά θα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, όχι μόνο σε επίπεδο σχεδιασμού αλλά και σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς.

Η ημερομηνία της... αποκάλυψης για το νέο Toyota GT86 δεν έχει ανακοινωθεί επίσημως, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αυτοκίνητο πρόκειται να σχεδιαστεί από λευκό χαρτί μεταθέτοντας την πρεμιέρα του για τον Μάρτιο του 2022.

Σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών, οι αλλαγές που θα γίνουν στο Toyota 86 θα αφορούν το κιβώτιο ταχυτήτων και τις ρυθμίσεις στον κινητήρα ώστε να δώσουν την αίσθηση στον οδηγό οτι επιταχύνει γρηγορότερα.

Οι ίδιες αλλαγές θα γίνουν και στην κορυφαία έκδοση της Toyota Supra η οποία θα φέρει τα διακριτικά GRMN. Η ισχύς της τελευταίας θα αγγίζει τους 500 ίππους, αλλά η παραγωγή του θα περιοριστεί στα 200 αντίτυπα όταν βγεί στην αγορά το 2023.