O Ralf Brandstaetter είναι ο νέος CEO της Volkswagen


Τελικά στο τιμόνι της μάρκας Volkswagen δεν θα είναι ο CEO της Porsche, Oliver Blume, αλλά ο Ralf Brandstaetter.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VW
  • 9/6/2020

Ο οποίος αναβαθμίστηκε από την θέση του διευθύνων συμβούλου ως ο διευθυντής της μάρκας Volkswagen, ενώ ο Herbert Diess παραμένει ο CEO του VW Group. Ο τελευταίος παραχωρεί την θέση του CEO στην μάρκα Volkswagen ώστε να έχει περισσότερο χρόνο στην διάθεσή του για τα επιχειρηματικά πλάνα του ομίλου.

«Ο Ralf Brandstätter είναι ένας από τους πιο έμπειρους διευθυντές της εταιρείας. Τα τελευταία δύο χρόνια, ως COO έχει ήδη οδηγήσει επιτυχώς τη Volkswagen και έπαιξε βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του μετασχηματισμού της μάρκας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen AG, Herbert Diess. «Ως εκ τούτου, είμαι πολύ χαρούμενος που ο Ralf Brandstätter θα προχωρήσει στην πορεία της μάρκας ως CEO μετά τις εκτεταμένες στρατηγικές αποφάσεις των τελευταίων ετών».

«Για τη Volkswagen, η πορεία προς το μέλλον έχει ήδη καθοριστέι. Με βάση τη στρατηγική Transform 2025 , η μάρκα εξελίσσεται σε έναν από τους κορυφαίους παρόχους κινητικότητας ουδέτερων εκπομπών CO2 και πρόκειται να γίνει μία εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα της Volkswagen για την τεράστια αφοσίωσή της. Θα ακολουθήσουμε το δρόμο μας αποφασιστικά και μαζί», δηλώνει με την σειρά του ο Ralf Brandstätter.

Ο Brandstätter συνεργάζεται με τη VW από το 1993. Έγινε επικεφαλής στο τμήμα προμηθειών μετάλλων για εξαρτήματα πλαισίων και κινητήρων και αργότερα το 1998 ανέλαβε ρόλο ως προϊστάμενος προμηθειών για τη SEAT το 2005. Στη μάρκα VW είναι COO από τον Αύγουστο του 2018.