Ο Rocketman μετατρέπει ένα καρτ σε... ρουκέτα εδάφους (video)


Αυτά παθαίνει όποιος "τρώει" τα παιδικά του χρόνια χαζεύοντας στην TV το Coyote και τον Roadrunner.

  • 23/7/2022

Στο κανάλι του στο YouTube συστήνεται ως «Rocketman». Στην πραγματικότητα το όνομά του είναι Robert Maddox και φλερτάρει με τον τίτλο του τρελού επιστήμονα που «πειραματίζεται» πάνω σε jet κινητήρες και τους ταιριάζει σε κάθε λογής μεταφορικό μέσο.

Τελευταίο του δημιούργημα ένα αυτοσχέδιο καρτ το οποίο εφοδίασε με έναν παλλόμενο κινητήρα jet. Ο ίδιος δεν θέλησε να προχωρήσει στην αποκάλυψη τεχνικών λεπτομερειών, ωστόσο το "μάτι" πέφτει κατευθείαν πάνω στην μπουκάλα προπανίου που είναι τοποθετημένη ακριβώς πίσω από την πλάτη του και στα τρία τελικά που εκτοξεύουν τεράστιες φλόγες κάθε φορά που «χαϊδεύει" το γκάζι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το καρτ μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 140 km/h κάτι το οποίο δεν μπορούμε να δούμε στο video αφού κρατάει την κάμερα και καταγράφει την εμπειρία του.

Το "μικρόβιο" που τον οδήγησε σε όλες αυτές τις περίεργες κατασκευές το κόλλησε σε μικρή ηλικία βλέποντας στην τηλεόραση το Coyote να κυνηγάει τον Roadrunner και χαζεύοντας από το πατρικό του στο Phoenix τα μαχητικά αεροσκάφη να απογειώνονταν από το διπλανό αεροδρόμιο.

Μέχρι σήμερα ο Maddox έχει αναπτύξει μια σειρά από αντίστοιχα projects που έχουν ως βάση παλλόμενους κινητήρες jet και τα οποία μπορείτε να δείτε στο επίσημο site του (ναι, έχει και τέτοιο).

Στον ιστότοπο υπάρχει μάλιστα section που πουλάει έτοιμους κινητήρες σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν αντίστοιχες κατασκευές. Ο ίδιος μέχρι σήμερα έχει δουλέψει πάνω σε μοτοσικλέτες, ποδήλατα μέχρι και πατίνια!

Δείτε τον Rocketman να κάνει βόλτα το πυραυλοκίνητο καρτ…