Ο θρυλικός V12 θα κινεί και τη διάδοχο της Lamborghini Aventador


Η νέα κορυφαία Lamborghini, όταν παρουσιαστεί, θα είναι και 12-κύλινδρη και ατμοσφαιρική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LAMBORGHINI
  • 26/11/2020

Οι πιθανότητες να ήταν η Aventador το κύκνειο άσμα του V12 της Lamborghini, που αισίως έχει φτάσει τα 6.500 cc και τα 770 PS στην SVJ, ήταν πολλές. Φυσικά λόγω των όλο και πιο αυστηρών προδιαγραφών εκπομπής ρύπων. Από ότι φαίνεται όμως ο V12 είναι εφτάψυχος, καθώς όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής μηχανικός της Lamborghini, o Maurizio Reggiani, θα δώσει το παρόν και στη διάδοχο της Aventador. Χωρίς turbo, μένοντας ατμοσφαιρικός και πιστός στην παράδοση της μάρκας.

Η εξέλιξη αυτή θα ικανοποιήσει φυσικά και τους φανατικούς της μάρκας, ενώ σε σχέση με τα τρέχοντα δεδομένα σαφώς και θα υπάρχουν αλλαγές. Υπό τη μορφή του εξηλεκτρισμού και της υβριδικής υποβοήθησης. Ένα πρώτο δείγμα γραφής ήταν η εξαιρετικά σπάνια Sian, στην οποία ο V12 των 6,5 λίτρων συνδυαζόταν με ένα ήπια υβριδικό σύστημα με παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48V.

Στη Sian η αποθήκευση της ενέργειας από την ανάκτηση γίνεται σε υπερπυκνωτές, αλλά η συγκεκριμένη λύση δεν θα υιοθετηθεί και στη νέα top Lamborghini στην οποία θα χρησιμοποιηθεί η πιο συμβατική και δοκιμασμένη λύση των μπαταριών. Η παρουσίασή της πάντως, παρόλο που η Aventador τείνει στη δεκαετία, δεν θα είναι άμεση, καθώς δεν αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της πριν το 2022. Και το αργότερο μέχρι το 2024.