O Vettel σπάει τον πάγο με μία Aston Martin DBX (Video)


Το ξεκίνημα του S. Vettel με την ομάδα της Aston Martin ίσως να μην ήταν το ιδανικό, γι’ αυτό και ο Γερμανός πήρε τα βουνά όπου και συνάντησε -όχι τυχαία- το πρώτο SUV στην ιστορία της βρετανικής φίρμας.

  • 2/4/2021

Το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά για την Aston Martin, καθώς οι πωλήσεις της DBX, του πρώτου SUV της ιστορίας της, δεν ήταν οι αναμενόμενες.

Ωστόσο, το 2021 θα είναι πιο λαμπρό για την εταιρία με την προσθήκη του Sebastian Vettel στο ρόστερ της ομάδας της F1. Για να γιορτάσουν την άφιξή του, η Aston Martin κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τον Vettel πίσω από το τιμόνι της DBX, οδηγώντας την σε ένα χιονισμένο τοπίο.

Το βίντεο με τίτλο “A new beginning”, σηματοδοτεί την νέα αρχή του Vettel με την Aston Martin στην F1. «Το νέο κεφάλαιο με την Aston Martin με περιμένει» και προσθέτει «Γίνομαι μέλος μίας νέας οικογένειας και υπάρχει πολύ ενθουσιασμός.»

Ο καναδός δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll αγόρασε το 20% της Aston Martin το 2020. Με αυτή την κίνηση μετονόμασε και την ομάδα του στην F1 από Racing Point σε Aston Martin.

Τον περασμένο Μάιο, η Aston Martin αντικατέστησε τον πρόεδρό της Andy Palmer με τον Tobias Moers. Ο Moers ήταν επικεφαλής της Mercedes-AMG από το 2013.

Η Aston Martin σκοπεύει να προσθέσει στην γραμμή παραγωγής ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έτσι ώστε να δημιουργήσει γερά θεμέλια για το μέλλον. Θέλει επίσης να καταργήσει τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα από την γραμμή παραγωγής της μέχρι το 2030.

Αυτή η στρατηγική θα ξεκινήσει το 2025 με ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο και ένα ηλεκτρικό SUV. Το 2030 η Aston Martin εκτιμάει πως η μισή της γραμμή παραγωγής θα αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το 45% θα αποτελείται από υβριδικά μοντέλα.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.