Οδηγός Skoda χρησιμοποιεί τρέιλερ… αντί για πίσω άξονα σε αυτοκινητόδρομο! (video)


Η ασυνήθιστη εικόνα μπορεί να προκαλεί γέλιο, αλλά σίγουρα είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει να βρει μιμητές.

  • 6/10/2022

Για να μπορεί ένα αυτοκίνητο να κυλά στο δρόμο, θα πρέπει να έχει τέσσερις τροχούς, ικανούς να περιστρέφονται. Ωστόσο, υπάρχουν και περιστάσεις που αυτό μπορεί να γίνει και με λιγότερους.

Κάτι τέτοιο ισχύει στην περίπτωση που δημοσίευσε ο Luis Gonzalez στον λογαριασμό του στο Facebook. Ο οδηγός ενός λευκού Skoda, εμφανώς τρακαρισμένου (τουλάχιστον) στην αριστερή πλευρά, μετακινείται κανονικότατα στον αυτοκινητόδρομο m-4, κοντά στο Rostov-on-Don της Ρωσίας.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης, ωστόσο, είναι στον πίσω άξονα έχει προσαρμοσμένο με ιμάντες ένα τρέιλερ, προκειμένου να χρησιμοποιεί τις δικές του ρόδες για την κύλιση. Η κατασκευή μπορεί να μοιάζει αστεία, αλλά είναι επικίνδυνη, μιας και το τρέιλερ είναι τοποθετημένο με αντίστροφη φορά, κάτι που σημαίνει ότι το σημείο που κανονικά θα έπρεπε να συνδεθεί με τον κοτσαδόρο (αν υπήρχε), βρίσκεται αρκετά μέτρα πίσω από την πίσω πλευρά του Skoda.

Επιπλέον, η σταθερότητα της κατασκευής είναι τουλάχιστον συζητήσιμη, ιδίως σε περίπτωση που το αυτοκίνητο χρειαστεί να περάσει πάνω από μία ανωμαλία του δρόμου, ενώ και το τρέιλερ δείχνει σκουριασμένο.

Προφανώς ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου «καιγόταν» να μετακινηθεί και ο πίσω άξονας δεν του το επέτρεπε, με τις ρόδες να έχουν «μπλοκάρει». Η ευρεσιτεχνία του μπορεί να δείχνει… αξιοθαύμαστη, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να βρει μιμητές.

Δείτε το video: