Off-road πακέτο για το Fisker Ocean


Ακόμη και ένα ηλεκτρικό SUV μπορεί να έχει το δικαίωμα μιας εκτός δρόμου αρματωσιάς.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/4/2020

Η Fisker είναι μια αμερικανική εταιρία που μας έχει απασχολήσει συχνά-πυκνά με το ηλεκτρικό της SUV. Και μπορεί να απέχει αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα πιο δυτικά μας στο χάρτη, αλλά δεν είναι και τόσο μακρινή αφού είχε σκοπό να παρουσιάσει το Ocean στο σαλόνι της Γενεύης που ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού.

Ακόμη και έτσι η Fisker δεν έχει εντελώς έτοιμο το μοντέλο της για παραγωγή με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματισθεί για το 2021. Πάντως, αυτό δεν αποθαρρύνει την εταιρία από το να παρουσιάζει νέα concept, όπως το νέο off-road πακέτο με τα σχετικά «αξεσουάρ».

Τα οποία είναι αρκετά για να μεταμορφώσουν το ηλεκτρικό Ocean σε ένα μαχητή της ερήμου εφοδιασμένο με φαρδύτερα εκτός δρόμου λάστιχα, προστατευτικές ποδιές και πλαστικά, σχάρα οροφής με προβολάκια κ.α. Κάτι που ξενίζει είναι η θέση της έξτρα ρεζέρβας στο καπό. Όχι επειδή δεν υπάρχει κάτι κάτω από αυτό, αλλά για λόγους ασφαλείας μιας και περιορίζει το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Αυτά για το ενδιαφέρον Ocean της Fisker που θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) με συνδυασμένη ισχύ στους 300 PS. Η μπαταρία θα είναι μια των 80 kWh με το 0-100 km/h στα περίπου 3 sec. Από τα high-lights είναι οι τέσσερις πόρτες δίχως πλαίσιο γύρω από τα παράθυρα και στην οροφή ηλιακά πάνελ για έξτρα ηλεκτρική ενέργεια που θα μπορεί να «δίνει» έως 1.610 km το χρόνο.