Οι 5 κορυφαίες πολυτελείς Mercedes… από την ίδια τη Mercedes (video)


Στα 100 και πλέον χρόνια ζωής της η Mercedes έχει παρουσιάσει πάρα πολλά μοντέλα πολυτελείας. Το να επιλεγούν από αυτά τα καλύτερα είναι έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο, πόσο μάλλον αν καλούνται να το κάνουν άνθρωποι της ίδιας της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/2/2018

Οι οποίοι το έκαναν και οι επιλογές τους εκτείνονται από το μεσοπόλεμο μέχρι και τις μέρες μας. Όπως θα δείτε και στο βίντεο η πεντάδα ανοίγει με την 540 K, που τη δεκαετία του ’30 ήταν από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα, αν όχι το ακριβότερο που μπορούσε να αγοράσει κανείς.

Ακολουθεί η σύγχρονη G 650 Landaulet με την ανοιγόμενη μαλακή οροφή στο πίσω μέρος της, που την καθιστά διαχρονικά ένα από τα πιο ξεχωριστά SUV. Στην τρίτη θέση ίσως η πιο κλασική λιμουζίνα της γερμανικής εταιρείας, η 600, που μεσουρανούσε σχεδόν 15 ολόκληρα χρόνια, ενώ στη δεύτερη βρίσκεται η ανοιχτή S650 Maybach, με την οποία η εταιρεία επέστρεψε στην κατηγορία των μεγάλων κάμπριο μετά από σχεδόν μισό αιώνα.

Για την πρώτη θέση επιλέχθηκε ένα από τα πιο σπάνια και γρήγορα μοντέλα της Mercedes, η 300 SLR Uhlenhaut Coupe, που έχει κατασκευαστεί μόλις 2 φορές και διακρίνεται από τις «απλές» 300 SL από την πρόσθετη εισαγωγή αέρα στο καπό.