Οι ακτιβιστές που ξεφουσκώνουν ελαστικά επέστρεψαν – Ποια οχήματα έχουν βάλει στο μάτι


Η ομάδα ακτιβιστών, The Tyre Extinguishers, επέστρεψε στην επικαιρότητα με μια συντονισμένη δράση στην περιοχή της Βοστώνης. Τι ανέφεραν στην ανακοίνωση που έβγαλαν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: The Tyre Extinguishers
  • 24/4/2023

Η ομάδα ακτιβιστών The Tyre Extinguishers εξειδικεύεται στο... ξεφούσκωμα ελαστικών σε SUV, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξημένες εκπομπές ρύπων των συγκεκριμένων οχημάτων. Η ομάδα έχει απασχολήσει τα μέσα αρκετές φορές στο παρελθόν και τώρα ξαναχτυπά στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, στις ΗΠΑ.

Την περασμένη Τετάρτη, 19 Απριλίου, τα μέλη ξεχύθηκαν για πρώτη φορά στους δρόμους της Βοστώνης, ξεφουσκώνοντας τα ελαστικά 43 SUV με θερμικούς κινητήρες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη την επόμενη μέρα, μέσω ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter.

«Πρώτη δράση στη Βοστώνη, Μασαχουσέτη: 43 SUV αφοπλίστηκαν. Εξαιρετική δουλειά από την ομάδα μας στη Βοστώνη που κατάφερε να εξοντώσει 43 SUV χθες το βράδυ στην περιοχή Beacon Hill, μία από τις πιο πλούσιες περιοχές της πόλης. Αυτή είναι μία δράση DIY,» γράφει η δημοσίευση των The Tyre Extinguishers.

Αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον στη δράση είναι το γεγονός ότι οι ακτιβιστές στόχευσαν μόνο οχήματα με ΜΕΚ, αφήνοντας τα EV SUV απείραχτα, κάτι που δεν είχε συμβεί στο παρελθόν. Η ομάδα υποστήριζε ότι παρόλο που δεν είναι ρυπογόνα, τα ηλεκτρικά SUV αποτελούν κίνδυνο για τον αστικό ιστό, λόγω του μεγέθους τους.

Εκτός αυτού, η ομάδα έκανε ξεκάθαρο ότι δεν ξεφούσκωσε τα ελαστικά κανενός οχήματος με ειδική σήμανση χρήσης από ΑΜΕΑ, όμως σύμφωνα με το Boston 25 News, ένα εκ των θυμάτων είχε όχημα με τη συγκεκριμένη σήμανση, κι αναγκάστηκε να χάσει ιατρικό ραντεβού εξαιτίας της δράσης της ομάδας.

Οι Tyre Extinguishers είναι υπεύθυνοι για το ξεφούσκωμα ελαστικών σε 900 SUV σε 18 χώρες παγκοσμίως, κάτι που αποτέλεσε τη «μεγαλύτερη συντονισμένη παγκόσμια δράση ενάντια σε οχήματα υψηλών εκπομπών ρύπων στην ιστορία.»