Οι αλλαγές στο Hyundai Ioniq 5 του 2023


Η Hyundai βελτιώνει το Ioniq 5 για την ευρωπαϊκή αγορά.

  • 12/2/2022

Το Hyundai Ioniq 5 δέχεται ήδη τις πρώτες του βελτιωτικές πινελιές στην ευρωπαϊκή του έκδοση, όπως έγινε κι επίσημα γνωστό από την κορεάτικη εταιρεία.

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας του ηλεκτροκίνητου SUV, που πλέον φτάνει τις 77,4 kWh, κι αν κρίνουμε από την χρήση της στη Βόρεια Αμερική και τις μετρήσεις που έχουν γίνει εκεί, θα πρέπει να παρέχει αυτονομία της τάξης των 488 χιλιομέτρων.

Ανεξάρτητα από το ποια έκδοση θα επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής, το νέο Ioniq 5 θα έχει καλύτερη σύστημα συντήρησης της μπαταρίας, που θα βοηθήσει, σε συνεργασία με το σύστημα πλοήγησης, στην διατήρησή της σε καλή κατάσταση, μειώνοντας την θερμοκρασία της όταν ανιχνεύεται πως βρίσκεται κοντά σταθμός φόρτισης, ώστε να μπαίνει στην πρίζα και να φορτίζει ταχύτητα, χωρίς να στρεσάρονται τα υλικά της.

Επιπλέον, νέοι, ψηφιακοί καθρέπτες θα προσφέρονται στο ευρωπαϊκό Ioniq 5, προσφέροντας στον οδηγό μία καλύτερη εικόνα για όσα συμβαίνουν πίσω από το αυτοκίνητο - μία επιλογή που μέχρι πρότινος διατίθετο μόνο στους Κορεάτες.

Το νέο Ioniq 5 θα αρχίσει να πωλείται στη Γηραιά Ήπειρο στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, και στο Ηνωμένο Βασίλειο την άνοιξη. Δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα η τιμή του.