Οι δηλώσεις μετά το πορτογαλικό Grand Prix Formula 1


Το πορτογαλικό Grand Prix της Formula 1 για το 2021 πέρασε στην ιστορία, με τον Lewis Hamilton να είναι ο νικητής αυτού. Ας δούμε τι δήλωσαν οι τρεις πιλότοι που ανέβηκαν στο βάθρο, μετά τον τερματισμό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/5/2021

O Lewis Hamilton, ο πιλότος της Mercedes-AMG, δήλωσε μετά τον τερματισμό: «Ήταν ένας σκληρός αγώνας, σε κούραζε πνευματικά. Έπρεπε να προσέχεις τα πάντα και ο αέρας ήταν δυνατός, οπότε ναι... Έχασα λίγο στην επανεκκίνηση του αγώνα, κάτι που δεν με έκανε να αισθάνομαι καλά. Έπρεπε να περάσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον Vallteri (Bottas), πριν τα ελαστικά αρχίσουν να καταστρέφονται. Πολλά από αυτά που συνέβησαν σήμερα δεν ήταν τέλεια, πρέπει να εξετάσω αυτούς τους τομείς που δεν τα πήγα καλά».

Με τη σειρά του, ο Max Verstappen, ο οδηγός της Red Bull που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, δήλωσε: «Έκανα μια καλή επανεκκίνηση και πίεσα τον Vallteri, όμως προς το τέλος (του Grand Prix) χάσαμε λίγο σε ρυθμό».

Τέλος, ο Vallteri Bottas, ο έτερος πιλότος της Mercedes-AMG, ο οποίος ήταν τρίτος, συνόψισε τον αγώνα λέγοντας: «Στο πρώτο μέρος, δεν είχα τον σωστό ρυθμό. Στο δεύτερο, τα δεδομένα βελτιώθηκαν, όμως είχα ένα πρόβλημα με κάποιον αισθητήρα και δεν μπορούσα να φτάσω τον Max (Verstappen). Πάντως, ήμασταν πολύ δυνατοί σήμερα».