Οι διοικητικές αλλαγές στα υψηλά κλιμάκια της Ferrari


Νέα χρονιά, νέο διοικητικό line-up για τη Ferrari, που θέλει να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους της.

  • 11/1/2022

Οι διοικητικές αλλαγές στη Ferrari άρχισαν πέρυσι, με την έλευση του νέου CEO της εταιρείας, Benedetto Vigna, που ήρθε από τον χώρο της τεχνολογίας (και συγκεκριμένα των τσιπ και των ημιαγωγών) για να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας, μετά την αποχώρηση του Louis Camilleri.

Μία από τις πρώτες σημαντικές πράξεις του από αυτό το πόστο, ο Vigna προχώρησε σε αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, o Vigna έδωσε τον όλο του επικεφαλής παραγωγής τον Gianmaria Fulgenzi, βετεράνο στο εσωτερικό της εταιρείας από το 2002, ενώ ο Ernesto Lasalandra θα αναλάβει χρέη επικεφαλής ανάπτυξης κι έρευνας.

Η Silvia Gabrielli, προερχόμενη από τη Microsoft, θα γίνει η επικεφαλής ψηφιακών δεδομένων, κι ο Davide Abate θα εκτελέσει χρέη επικεφαλής τεχνολογίας και υποδομών.

Τέλος, ο Angelo Pesci θα γίνει επικεφαλής αγορών και ποιότητας, και ο Andrea Antichi θα αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής κατασκευής.

«Θέλουμε να πιέσουμε τα όριά μας έτι περαιτέρω σε κάθε τομέα, εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία που έχουμε στη διάθεσή μας με τον τρόπο της Ferrari,» δήλωσε ο Vigna. «Η νέα μας δομή θα ενισχύσει την ευελιξία μας, που είναι σημαντική για να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες που θα προκύψουν σε αυτό το διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον.»