Οι εσώκλειστοι εργαζόμενοι της VW στη Σαγκάη βλέπουν… ταινίες!


Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Σαγκάη είναι αναγκαστικά «κλειδωμένοι» και περνούν τον χρόνο τους με πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Ταινίες, βόλτες και γυμναστική είναι στο καθημερινό πρόγραμμα.

  • 13/4/2022

Πώς θα σας φαινόταν να εργαζόσασταν στην Volkswagen  και όλη η διάρκεια της ημέρας να περνούσε με χαλαρές δραστηριότητες που θυμίζουν περισσότερο διακοπές; Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της VW στη Σαγκάη το έκαναν πράξη μετά το κλείσιμο του εργοστασίου λόγω του νέου παρατεταμένου lockdown που έχει επιβληθεί στην κινεζική πόλη.

Οι… χαλαρές δραστηριότητες που έχουν σκοπό να περάσουν την ώρα των εργαζομένων με καλή διάθεση περιλαμβάνουν την παρακολούθηση ταινιών, ασκήσεις γυμναστικής, πρωινές βόλτες γύρω από το εργοστάσιο, γεύμα και ξεκούραση!

Ενώ αρχικά πολλοί εργαζόμενοι προσφέρθηκαν να κοιμηθούν στο εργοστάσιο για να το διατηρήσουν σε λειτουργία στο μοντέλο της «κλειστής αλυσίδας», τα σχέδιά τους τελικά εγκαταλείφθηκαν, καθώς η επιδείνωση της πανδημίας στην πόλη είχε ως αποτέλεσμα την παράταση του lockdown.

Χωρίς άλλο τρόπο να επιστρέψουν στα σπίτια τους, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο χώρο του εργοστασίου και η εταιρεία για να τους κρατήσει απασχολημένους έχει κανονίσει ομαδικές δραστηριότητες. Ξεκινώντας με μια βόλτα γύρω από το εργοστάσιο στις 10 το πρωί, σύμφωνα με ένα μέρος του προγράμματος που είδε το φως της δημοσιότητας και αναρτήθηκε από το Blοomberg, ακολουθεί μεσημεριανό γεύμα και ξεκούραση έως τις 13:00. Αργότερα, οι εργαζόμενοι μπορούν να επιδοθούν σε παιχνίδια με τράπουλες και ασκήσεις γυμναστικής στις 4.00 το απόγευμα.

Οι επόμενες δύο ώρες είναι αφιερωμένες στο δείπνο και το απαραίτητο ντους, αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό. Οι εσώκλειστοι εργαζόμενοι της VW απολαμβάνουν και κινηματογραφικές βραδιές για την ψυχαγωγία τους.

Η εταιρεία δηλώνει ότι έχει οργανώσει και εθελοντική αποκομιδή σκουπιδιών, ενώ όλο το προσωπικό υποχρεούται να κάνει rapid test για τον Covid 19 κάθε πρωί.