Οι ευρωπαϊκές εκδόσεις των τροχόσπιτων της Aistream ανανεώνονται


ΜΕ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ AIRSTREAM ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ TALK OF THE CAMPING.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: AΡΧΕΙΟ
  • 22/7/2020

Τα τροχόσπιτα της Aistream αποτελούν μια κλασική αμερικανική εικόνα, με το χαρακτηριστικό τους σχήμα με τις έντονες καμπύλες και τα αστραφτερό ασημένιο χρώμα.

Για τους δρόμους των ΗΠΑ οι διαστάσεις τους μπορεί να είναι θηριώδεις μιας και τα ρυμουλκούν εξίσου θηριώδη ημιφορτηγά, αλλά στην Ευρώπη κυκλοφορούν κυρίως τα μοντέλα με τους κωδικούς 534, 604 και 684, το μήκος των οποίων είναι 6,80, 7,45 και 8,25 m. Τα οποία υποβλήθηκαν σε μια ανανέωση, η οποία φυσικά και δεν περιλαμβάνει αλλαγές στο κλασικό τους σχήμα.

Έτσι λοιπόν έχει αλλάξει ο διάκοσμος και τα υλικά στο δάπεδο, τους χώρους υγιεινής και τις πόρτες, ενώ ο στάνταρ εξοπλισμός τους περιλαμβάνει θερμοσίφωνο και κουζίνα αερίου με τρεις εστίες καθώς και ψυγείο, η χωρητικότητα του οποία μπορεί να φτάνει, ανάλογα με το μοντέλο, ακόμα και τα 190 λίτρα.

Αυτή όμως που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι η λίστα με τον εξτρά εξοπλισμό. Ο οποίος περιλαμβάνει από τηλεοράσεις με δορυφορικούς δέκτες μέχρι συστήματα κλιματισμού κατάλληλα ακόμα και για ένα μικρό διαμέρισμα. Το πιο εντυπωσιακό είναι όμως ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας που βοηθά στο να μανουβράρει κανείς το τροχόσπιτο σε σχετικά περιορισμένους χώρους ώστε να βρεθεί η πιο καλή θέση.

Όσο για τιμές των Airstream ξεκινούν στη Γερμανία από τις 77.400 ευρώ, στα οποία πρέπει να προστεθούν και το κόστος της μεταφοράς από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη που ξεκινά από τις 6.500 ευρώ, ο τεχνικός έλεγχος και φυσικά τα εξτρά…