Οι φωτιζόμενες βάσεις ζωνών ασφαλείας της Skoda είναι πολύ έξυπνες


Οι μηχανικοί της Skoda δίνουν λύση σε ένα ζήτημα που υπάρχει από τότε που ανακαλύφθηκαν οι ζώνες ασφαλείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: SKODA
  • 5/11/2020

Η σκηνή είναι όχι μόνο γνωστή αλλά και επαναλαμβανόμενη: η ηχητική προειδοποίηση για τη χρήση ζώνης ασφαλείας χτυπά και ξαναχτυπά ο συνοδηγός ή κάποιος από τους επιβάτες το πίσω κάθισμα προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να βάλει την πόρπη της ζώνης ασφαλείας του στη βάση της. Και ο ήχος προειδοποίησης γίνεται ολοένα και πιο ενοχλητικός.

Ο λόγος για όλο αυτό είναι το ότι ο επιβάτης δεν μπορεί να εντοπίσει τη βάση της ζώνης γιατί πολύ απλά δεν την βλέπει, ενώ το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν δεν είναι εξοικειωμένος με ένα αυτοκίνητο και ακόμα περισσότερο τη νύχτα.

Τη λύση εδώ προσπαθούν να δώσουν οι μηχανικοί της Skoda, οι οποίοι έχουν αντικαταστήσει το κλασικό κόκκινο κουμπί της απασφάλισης της πόρπης της ζώνης ασφαλείας με ένα διάφανο. Που συνδυάζεται με πολύχρωμα LED.

Αρχικά το χρώμα του μπουτόν είναι λευκό, προκειμένου να μπορεί κανείς να εντοπίσει που ακριβώς βρίσκεται. Μόλις ο επιβάτης καθίσει στη θέση του το χρώμα του γίνεται κόκκινο, ενώ μόλις μπει σωστά η πόρπη της ζώνης μετατρέπεται σε πράσινο.

Η Skoda λέει πως το σύστημα της φωτιζόμενης βάσης της ζώνης ασφαλείας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους γονείς, καθώς με μια ματιά διαπιστώνουν αν τα παιδία στο πίσω κάθισμα είναι δεμένα σωστά.