Οι Γάλλοι αποκαλύπτουν το νέο Citroen C4


To νέο Citroen C4 βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξής του και ο γαλλικός Τύπος δεν θα μπορούσε από το να μας εξασφαλίσει μια ξεκάθαρη εικόνα για την επόμενη ημέρα του μικρομεσαίου διαστάσεων hatchback.

  • Πηγή: Auto-Moto.com
  • 8/4/2020

Απέχουμε σχεδόν τρεις μήνες από την πρεμιέρα του νέου Citroen C4 και το δημοφιλές μικρομεσαίο hatchback που τα τελευταία χρόνια λείπει από την γκάμα της γαλλικής φίρμας έχει ήδη περάσει στο τελικό στάδιο της εξέλιξής του.

Οι εμφανίσεις του καμουφλαρισμένου πρωτότυπου πυκνώνουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους, δίνοντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στον γαλλικό Τύπο ώστε να σκιαγραφήσει το σχεδιαστικό και όχι μόνο προφίλ του.

Η πιο ρεαλιστική ψηφιακή απεικόνιση ανήκει στο Auto-Moto.com, το οποίο με ανατριχιαστική λεπτομέρεια επιχειρεί να ρίξει φως στις σχεδιαστικές προδιαγραφές που αναμένεται να αποτελέσει -μεταξύ άλλων- και τον αντικαταστάτη του μέχρι σήμερα γνωστού Citroen C4 Cactus.

Υπό κανονικές συνθήκες, το νέο Citroen C4 θα έκανε την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Παρίσι, μόνο που κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί μιας και η πανδημία του Κορωνοϊού οδήγησε τους διοργανωτές της έκθεσης στην απόφαση να ακυρώσουν το event.

 Αυτό, βέβαια, δεν πρόκειται να αλλάξει σημαντικά το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος του αυτοκινήτου το οποίο αναμένεται στους ευρωπαϊκούς δρόμους πριν το τέλος τους έτους.

Διατηρώντας την ημίψηλη αρχιτεκτονική του C4 Cactus αλλά και τη συγγενική σχέση του με τα supermini του γαλλικού ομίλου, το γαλλικό crossover οφείλει να διατηρήσει μια σχετική απόσταση από προτάσεις όπως τα Peugeot 308 και 3008. Ως εκ τούτου δεν θα βασιστεί στην πλατφόρμα EMP2 αλλά σε εκείνη του μικρότερου σε διαστάσεις και σαφώς πιο προσιτού Peugeot 208.

Αυτό θα του εξασφαλίσει πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα κινητήριων συνόλων, όπως άλλωστε και σε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη διαμόρφωση η οποία αναμένεται να είναι ευθύς εξαρχής διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά.

Για μία ακόμα φορά η άνεση των επιβατών είναι εκείνη που θα έχει τον πρώτο λόγο επισκιάζοντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου στη βάση της γκάμας του οποίου θα διατηρηθούν οι ατμοσφαιρικές εκδόσεις βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρων.

Περισσότερα για το νέο Citroen C4 αναμένεται να ανακοινωθούν τους αμέσως επόμενους μήνες, με την προϋπόθεση ότι η κατάσταση στην ευρωπαϊκή αγορά θα έχει ομαλοποιηθεί μετά το σαρωτικό πέρασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Citroen SM: To αυτοκίνητο που ταξίδεψε από το μέλλον