Οι Jeep και Suzuki ελέγχονται για αλά dieselgate ζαβολιές


Τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν πως οι Jeep και Suzuki έχουν παραποιήσει τις εκπομπές ρύπων σε diesel μοντέλα τους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/1/2020

Το θέμα με τους «πειραγμένους» πετρελαιοκινητήρες και τα συστήματα καταστολής ρύπων επανέρχεται συνεχώς με νέους ύποπτους της Jeep και Suzuki. Και αυτή την φορά οι καταγγελίες έρχονται από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αρχές της Ολλανδίας με το πόρισμα να δείχνει πως οι εκπομπές ρύπων βρίσκονται σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα.

Οι μετρήσεις έγιναν σε diesel έκδοσης Grand Cherokee και Vitara και έδειξαν πως οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) ήταν πολύ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Το θέμα αφορά έμμεσα και την Fiat αφού πρόκειται για μηχανικά σύνολα δικής της παραγωγής.

Το θέμα θα φτάσει και μέχρι τις εισαγγελικές αρχές, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών της Ολλανδίας Stientje van Veldhoven και σύμφωνα με το πρακτορείο Automotive News.

Οι ολλανδικές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε συστάσεις και στην περίπτωση μη συμμόρφωσης θα ξεκινήσει διαδικασία ανάκλησης της χορήγησης έγκρισης τύπου για την Ευρώπη. Εδώ να πούμε πως σύμφωνα με το σύστημα της ΕΕ αν ένα αυτοκίνητο δεν έχει πάρει έγκριση τύπου από μια χώρα μπορεί να επικαλεσθεί το γεγονός αυτό οποιαδήποτε (χώρα) και να διακοπεί η διάθεση του μοντέλου.