Οι καινοτόμες λύσεις κινητικότητας της Toyota οδηγούν τις μεταφορές σε άλλο επίπεδο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.


H Toyota, ως Παγκόσμιος Ολυμπιακός Συνεργάτης εισήγαγε μια ποικιλία καινοτόμων λύσεων κινητικότητας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, υποστηρίζοντας την ασφαλή και αποτελεσματική μεταφορά αθλητών και υπαλλήλων και συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία των αγώνων. 

  • 4/8/2021

Αυτό περιλαμβάνει τα ειδικά σχεδιασμένα οχήματα e-Palette "Tokyo 2020 Version" για την υποστήριξη της κινητικότητας των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό, με τα ηλεκτρικά αυτοματοποιημένα οχήματα να έχουν προσαρμοστεί ειδικά για χρήση στο Τόκιο με βάση τα σχόλια των αθλητών σχετικά με τις ανάγκες κινητικότητάς τους κατά τη διάρκεια των προηγούμενων αγώνων. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μεγάλες πόρτες και ηλεκτρικές ράμπες που επιτρέπουν σε ομάδες αθλητών να επιβιβάζονται γρήγορα και εύκολα. Το όχημα ελέγχεται από ένα αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης ικανό να λειτουργεί έως και 19 km/h και υποστηρίζεται από έναν οδηγό (χειριστή) ασφαλείας ο οποίος βρίσκεται στο όχημα.

"Οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί αθλητές εργάζονται ακούραστα για να επιτύχουν το αδύνατο και θέλαμε να τους προσφέρουμε ένα όχημα ειδικά σχεδιασμένο και υλοποιημένο ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες τους για κινητικότητα κατά τη διάρκεια του Τόκιο 2020", δήλωσε ο Takahiro Muta, υπεύθυνος ανάπτυξης του e-Palette Tokyo 2020 Version . "Σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης, οι αθλητές, ειδικά οι Παραολυμπιονίκες, μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα πώς θα μπορούσαμε να προσαρμόσουμε και να αναβαθμίσουμε το e-Palette για να καλύψουμε καλύτερα την ανάγκη για απλή, βολική και άνετη κινητικότητα. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους σε ένα όχημα που δεν θα μεταφέρει απλώς τους αθλητές σε όλα τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Χωριά, αλλά θα τους προσφέρει νέες ευκαιρίες να αλληλεπιδράσουν με άλλους, να μοιραστούν νέες εμπειρίες και να συγκινηθούν συναισθηματικά».

Επιπλέον, η Toyota έχει αναπτύξει μια νέα γενιά οχημάτων Accessible People Mover (APM) ειδικά για χρήση στους Αγώνες. Αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταριών μικρής απόστασης και μικρών αποστάσεων (BEV) βοηθούν στη μεταφορά αθλητών και υπαλλήλων εντός χώρων, ειδικά εκείνων με ειδικές ανάγκες κινητικότητας, και επίσης αναπτύσσονται για να υποστηρίξουν δραστηριότητες βοήθειας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, με προσαρμοσμένη τη δεύτερη και την τρίτη σειρά για να φιλοξενήσει φορείο. Συνολικά, η Toyota παρείχε περίπου 3.400 προϊόντα μετακίνησης ή/και οχήματα για το «Τόκιο 2020» και σχεδόν το 90 τοις εκατό του επίσημου στόλου οχημάτων είναι ηλεκτροκίνητο. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα περιλαμβάνουν υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, όπως το Mirai, υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα plug-in, το Prius PHV και BEVs.

Η Toyota έγινε Παγκόσμιος Ολυμπιακός Συνεργάτης το 2015, υπογράφοντας συμφωνία που ισχύει έως το 2024 στην πρώτη κατηγορία κινητικότητας, η οποία περιλαμβάνει οχήματα (συμπεριλαμβανομένων επιβατικών αυτοκινήτων, οχημάτων αστικής μετακίνησης και επαγγελματικών οχημάτων), ρομπότ υποστήριξης κινητικότητας και υπηρεσιών κινητικότητας (συμπεριλαμβανομένων οχημάτων συστήματα και υπηρεσίες υποστήριξης οδικής ασφάλειας και μεταφοράς).