Οι Κινέζοι είναι έτοιμοι για τις αθάνατες μπαταρίες των 2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων


Μια κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να περάσει στην παραγωγή μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων οι οποίες θα έχουν διάρκεια ζωής δύο εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

  • 8/6/2020

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον κλάδο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και ειδικότερα σε εκείνον της ηλεκτροκίνησης καθώς κάθε ημέρα που περνά έρχονται στο φως της δημοσιότητας projects και τεχνολογίες που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις σε πολλές από τις παιδικές ασθένειες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Αυτή τη φορά τα χαρμόσυνα νέα έρχονται από την Κίνα και ειδικότερα από μια εταιρεία που ειδικεύεται στην εξέλιξη και την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτροκίνητα οχήματα. Πρόκειται για την Contemporary Amperex Technology η οποία αποτελεί συνεργάτη τόσο της Tesla όσο και του ομίλου VW.

Δια στόματος του προέδρου της, η Zeng Yugun ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να περάσει στην παραγωγή έναν νέο τύπο μπαταριών ο οποίος θα έχει διάρκεια ζωή 16 ετών και 2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Ο Zeng Yugun ξεκαθάρισε ότι αν κάποιος παραγγείλει τον συγκεκριμένο τύπο μπαταριών τότε η εταιρεία του είναι έτοιμη να τις περάσει στην παραγωγή. Μάλιστα το κόστος των συγκεκριμένων μπαταριών είναι κατά 10% χαμηλότερο σε σχέση με εκείνες τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται από την πλειονότητα των κατασκευαστών.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Contemporary Amperex Technology αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή μπαταριών του πλανήτη.

Μάλιστα, η CATL πρόκειται να δημιουργήσει μια νέα παραγωγική μονάδα σε γερμανικό έδαφος όπου και θα κατασκευάζεται οι μπαταρίες για το 70% των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της BMW.

O Zeng Yugun  δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός εργοστασίου και στις Η.Π.Α. με σκοπό να αποτελέσει έναν από τους προμηθευτές των τοπικών κατασκευαστών και έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές της Tesla.

Άλλωστε και η καλιφορνέζικη φίρμα έχει ανακοινώσει την εξέλιξη μπαταριών που θα χαρίζουν στις ηλεκτροκίνητες προτάσεις της μια διάρκεια ζωής μεγαλύτερη των 1,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, χωρίς ωστόσο ο Elon Musk να δηλώνει έτοιμος για την παραγωγή τους.