Οι λεπτομέρειες της Alfa Romeo Giulia GTA (Video)


Σε ένα χορταστικό video 8,5 λεπτών η Alfa Romeo μας προσφέρει μία περιήγηση γύρω από το νέο της υπερόπλο, την εντυπωσιακή Giulia GTA των 540 ίππων.

  • 11/3/2020

Με οικοδεσπότη τον Alberto Cavaggioni, επί κεφαλής της φίρμας για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, το συγκεκριμένο video θα μπορούσε να αποτελεί μία μικρή μύηση στον κόσμο της Alfa Romeo και συγκεκριμένα των εκδόσεων GTA. Η Ιταλική μπράντα μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην οδηγεί τις εξελίξεις, κάποτε όμως μεσουρανούσε με τις προτάσεις της.

Ξεκινώντας με μία μικρή ιστορική αναδρομή, η πρώτη Giulia GTA παρουσιάστηκε το 1965, σχεδιασμένη από τον οίκο Bertone και κατασκευασμένη από την Autodelta, τη θυγατρική της  φίρμας που αναλάμβανε τις «ειδικές» προτάσεις.

Από το 1966 έως και το 1971, οι GTA και GTAm κατάφεραν να κατακτήσουν 12 πρωταθλήματα αυτοκινήτων τουρισμού. Από τότε πέρασαν 55 χρόνια, μέχρι φέτος, το 2020, όπου η φίρμα γιορτάζει την 110 επέτειό της. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μία νέα Giulia GTA;

Βασισμένη σε εκείνη την αρχική φιλοσοφία της φίρμας, η νέα GTA φέρει περήφανα το quadrifoglio verde, το τετράφυλλο τριφύλλι, σήμα κατατεθέν των αγωνιστικών που έγραψαν μία τεράστια ιστορία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όπως και τότε, υπάρχουν δύο εκδόσεις, η βασική έκδοση δρόμου GTA  και η GTAm, η οποία θα φέρει αγωνιστικά bucket καθίσματα με ζώνες 6 σημείων και roll cage. Η δεύτερη, προφανώς, είναι μία πιο extreme έκδοση -με άδεια κυκλοφορίας- που όμως ταιριάζει περισσότερο στο περιβάλλον της πίστας.

Αρκετά όμως με τα εισαγωγικά. Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τις νέες Giulia GTA και GTAm, μπορείτε να πατήσετε εδώ. Εναλλακτικά, καθήστε λίγο πιο αναπαυτικά και πατήστε το play.