Οι Maserati Ghibli και Quattroporte αποκτούν καρδιά από Ferrari


Οι Ghibli και Quattroporte Trofeo θα έχουν κάτω από το καπό τους τον V8 των 3,8 lt που φτιάχνεται στο Maranello.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MASERATI
  • 11/8/2020

Η Maserati ανανεώνει και αναβαθμίζει τη γκάμα της, καθώς μετά την παρουσίαση της υβριδικής Ghibli πριν από μερικές εβδομάδες τώρα προχωρά στην αποκάλυψη των εκδόσεων Trofeo των δύο sedan της, της Ghibli και της Quattroporte.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την αντίστοιχη έκδοση της Levante και οι δύο νέες Maserati Trofeo κινούνται από τον V8 των 3,8 lt που κατασκευάζεται από τη Ferrari και αποδίδει και τόσοι στην Ghibli όσο και στην Quattroporte Trofeo 580 PS και 730 Nm. Τιμές που τις καθιστούν τα δύο πιο ισχυρά τετράθυρα μοντέλα στη μακρά ιστορία της μάρκας.

Φυσικά είναι και αυτά με τη μεγαλύτερη τελική, που φτάνει τα 326 km/h, ενώ σε ότι αφορά το 0-100 km/h η πιο ελαφριά Ghibli χρειάζεται μόνο 4,3 sec και είναι δύο δέκατα του δευτερολέπτου πιο γρήγορη από την Quattroporte.

Σε αντίθεση με την τετρακίνητη Levante Trofeo και τα δύο super sedan έχουν κινητήριους τους πίσω τροχούς. Η διαθέσιμη ροπή φτάνει σε αυτούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF και ενός μπλοκέ διαφορικού.

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις οι κορυφαίες Maserati Ghibli και Quattroporte διαφοροποιούνται και αισθητικά από τις πιο απλές. Κυρίως χάρης τα πίσω φώτα τους που είναι εμπνευσμένα από αυτό του πρωτότυπου Alfieri και της ελαφρώς τροποποιημένης μάσκας τους με τα στοιχεία από ανθρακόνημα.