Οι Mercedes-AMG GLE 63 & 63 S λάμπουν στο L.A.


Μία ακόμη ηχηρή… όσο και ισχυρή πρεμιέρα έγινε στην αμερικανική έκθεση που μονοπωλεί αυτές τις μέρες το ενδιαφέρον.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/11/2019

Είναι πολλά τα άλογα που καλπάζουν στην έκθεση του Los Angeles. Λίγο μετά την αποκάλυψη του ταχύτερου SUV της Audi έρχεται η Mercedes να απαντήσει με τις μικρότερες αλλά εξίσου ισχυρές GLE 63 & 63 S.

Και στις δύο περιπτώσεις κάτω από το καπό υπάρχει ο V8 biturbo των 4,0 lt που συνδυάζεται με σύστημα EQ Boost (mild hybrid  στα 48 V) το οποίο προσφέρει επιπλέον 22 PS. Έτσι, η συνολική ισχύς στην GLE 63 είναι στους 571 PS και η ροπή στα 750 Nm, ενώ η S αποδίδει 612 PS και 850 Nm.

Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, ενεργητική ανάρτηση, ενεργητικές αντιστρεπτικές και τετρακίνηση 4Matic . Για την διαδικασία του 0-100 km/h η «βασική» έκδοση χρειάζεται 4,0 sec όταν η S την ολοκληρώνει σε 3,8 sec. Τελική ταχύτητα στα 280 km/h.

Εξωτερικά και τα δύο μοντέλα ξεχωρίζουν από το εμφατικό AMG πακέτο με όλες αεροδυναμικές βελτιώσεις και βοηθήματα. Η AMG 63 «φορά» τροχούς 20’’ και η μεγαλύτερη S τροχούς 21’’. Στο εσωτερικό υπάρχει ανάλογη αναβάθμιση με AMG αύρα, την πιο πρόσφατη εκδοχή του MBUX, το προαιρετικό πακέτο Energizing, την ειδική παραμετροποίηση των προφίλ οδήγησης κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο L.A. παρουσιάστηκε και η AMG GLS, αποκλειστικά στην ισχυρότερη έκδοση S (η GLS δεν εισάγεται στην ελληνική αγορά παρά μόνο κατόπιν παραγγελίας).