Οι μέρες του Audi A1 είναι μετρημένες; Για χάρη ενός μικρού ηλεκτρικού;


Η πιθανότητα να είναι το Q2 το μικρότερο των Audi είναι ιδιαίτερα αυξημένη, μιας και αυξημένη είναι η πιθανότητα κατάργησης του Α1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/2/2021

Η Audi παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το e-Tron GT και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς προς την ηλεκτροκίνηση. Κάτι που μπορεί να έχει συνέπειες και στην υπάρχουσα γκάμα της. Έτσι αυτό που συζητούν οι ιθύνοντες της μάρκας είναι η ολοκλήρωση της παραγωγής του Α1, του μικρότερου Audi.

Οι λόγοι είναι αφενός το αυξημένο κόστος του εξηλεκτρισμού αλλά και τα μικρά περιθώρια κέρδους των μοντέλων αυτής της κατηγορίας. Η τυχόν κατάργησή του μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την προσθήκη ενός Α2 στη γκάμα της Audi, εκτός και αν αυτή θα ξεκινά μελλοντικά από το Q2.

Η πρόθεση αυτή της μάρκας προέκυψε από δηλώσεις του ίδιου του επικεφαλής της Markus Duesmann στην εκδήλωση παρουσίασης του e-Tron GT. Ο οποίος είπε πως μια τρίτη γενιά του Α1 δεν είναι πιθανή και πως το Q2 μπορεί να αναλάβει ένα νέο ρόλο, ενώ πρόσθεσε πως «μπορεί να μην κάνουμε κάτι πιο μικρό».  Η περος

Επίσης κάτι άλλο που θέλει η Audi είναι να μην υπάρχουν επικαλύψεις μεταξύ των ηλεκτρικών και των συμβατικών της μοντέλων, γεγονός που θα οδηγούσε σε μείωση του αριθμού των τελευταίων.

Αυτό φυσικά σημαίνει πως εξετάζεται και μάλιστα πολύ σοβαρά η περίπτωση ενός ηλεκτρικού Α2, το οποίο μάλιστα θα αποτελούσε αισθητικά διάδοχο του ομώνυμου μοντέλου που ήταν διαθέσιμο από το 1999 έως και το 2005.