Οι πρώτες "ανάσες" του δωδεκακύλινδρου T.50 του Gordon Murray (video)


Ακούστε για πρώτη φορά το απίστευτο supercar του Gordon Murray να παίρνει μπροστά και να βγάζει έναν αυθεντικό ήχο!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: GORDON MURRAY AUTOMOTIVE/ YOYTUBE
  • 21/10/2020

Στο επίσημο κανάλι της Gordon Murray Automotive ανέβηκε ένα βίντεο όπου μας δείχνει ένα πρωτότυπο Τ.50 δίχως το αμάξωμά του. Πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό βίντεο όπου μπορούμε να δούμε γυμνό το πίσω μέρος με τον V12 της Cosworth να παίρνει μπροστά και να μας χαρίζει ένα γνήσιο ατμοσφαιρικό ήχο (για αυτό μην ξεχάστε να ενεργοποιήσετε τον ήχο).

Στο βίντεο θα δείτε μια μίνι ξενάγηση με τον ειδικό της εταιρίας να μας μιλά για τα σημαντικότερα εξαρτήματα του T.50 (όπως το εξάρι σασμάν της Xtrac) και την εξέλιξή του στο πλαίσιο από ανθρακονήματα. Ένα από τα highlights του εν λόγω supercar είναι η εξοικονόμηση βάρους (δεν ξεπερνά τον τόνο) για βέλτιστες επιδόσεις και το άλλο η σούπερ αεροδυναμική.

Εδώ να πούμε πως το αυτοκίνητο που βλέπετε δεν είναι ακριβώς ένα Τ.50, αλλά ένα πρωτότυπο που έχει ως βάση ένα Ultima πλαίσιο από McLaren. Πάνω σε αυτό έχει τοποθετηθεί ο V12 των 3,9 lt και στο βίντεο θα τον ακούσετε να λειτουργεί έως τις 4.000 rpm αφού η Cosworth τον έχει ακόμη στο στάδιο της βαθμονόμησης.

Σύντομα θα είναι έτοιμο ένα πρωτότυπο Τ.50 για να ξεκινήσουν οι πρώτες δοκιμές σε διάφορες πίστες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης αυτής στο Nardo. Υπενθυμίζεται πως το T.50 θα έχει ισχύ 663 άλογα, όριο στροφών στις 12.100, θα παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες και θα κοστίζει 2,36 εκατομμύρια λίρες (δίχως τους φόρους).