Οι τιμές του νέου Mazda CX-30 στην Ελλάδα


Το νέο μικρομεσαίων διαστάσεων SUV της Mazda πάτησε επί ελληνικού εδάφους, ξεκινώντας στην έκδοση βενζίνης των 122 ίππων από τα 25.112 ευρώ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/10/2019

Ένα ακόμα SUV προσθέτει στην γκάμα της η Mazda γεφυρώνοντας το χάσμα που χώριζε το μέχρι σήμερα γνωστό CX-3 από το πολύ μεγαλύτερο CX-5.

Με μήκος που φτάνει τα 4,395 μέτρα, το Mazda CX-30 τοποθετείται μεταξύ των δύο προαναφερθέντων μοντέλων, αποτελώντας τον κύριο εκπρόσωπο της ιαπωνικής φίρμας στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων SUV.

Στην πιο προσιτή εκδοχή του, το Mazda CX-30 εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 122 ίππους και συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο με τον ίδιο αριθμό ταχυτήτων.

Προαιρετικά μπορεί να επιλέξει κανείς και σύστημα τετρακίνησης, κάτι που ισχύει και για την έκδοση diesel του 1,8 λίτρου απόδοσης 116 ίππων.

Η ισχυρότερη έκδοση του μικρομεσαίου SUV της Mazda εφοδιάζεται με τη νέα γενιά βενζινοκινητήρων -γνωστή και ως Skyactiv X- και ειδικότερα με ένα τετρακύλινδρο σύνολο 2,0 λίτρων το οποίο με τη βοήθεια ενός μηχανικού υπερσυμπιεστή αποδίδει 180 ίππους.

Όπως και οι εκδόσεις μικρότερης ισχύος, έτσι και η Skyactiv των 180 ίππων συνδυάζεται τόσο με αυτόματο και όσο και με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Και στις δύο περιπτώσεις, η τετρακίνηση προσφέρεται ως προαιρετική επιλογή, ενισχύοντας την παρουσία του αυτοκινήτου μακριά από την άσφαλτο.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές διάθεσης του αυτοκινήτου στη χώρα μας, στην ατμοσφαιρική έκδοση βενζίνης των 2,0 λίτρων ξεκινά από τα 25.122 ευρώ φτάνοντας έως και τα 39.043 ευρώ αν επιλέξει κανείς το κορυφαίο εξοπλιστικό επίπεδο και τον συνδυασμό αυτόματου κιβωτίου και συστήματος τετρακίνησης.

Αντιστοίχως, η έκδοση diesel του 1,8 λίτρου προσφέρεται έναντι 27.085 ευρώ, ενώ αφετηρία για τις διαμορφώσεις που εφοδιάζονται με τον υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης των 2,0 λίτρων αποτελούν τα 28.725 ευρώ