Οι VW και Skoda προχωρούν σε νέες περικοπές στην παραγωγή


Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για έβδομη ημέρα, η συνεχιζόμενη ανθρωπιστική και οικονομική κρίση πλήττει και τους προμηθευτές των μεγάλων κατασκευαστών. Πως θα επηρεαστεί η παραγωγή των Skoda και VW.

  • 2/3/2022

Η Volkswagen αναμένει και επίσημα πλέον να αδρανοποιήσει προσωρινά περισσότερα εργοστάσιά της, μέσα σε αυτά και το κύριο εργοστάσιο του Wolfsburg, καθώς οι ελλείψεις βασικών ανταλλακτικών από προμηθευτές στην Ουκρανία εντείνονται.

Συγκεκριμένα, η γερμανική φίρμα είπε ότι πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει το εργοστάσιο του Wolfsburg την εβδομάδα της 14ης Μαρτίου και μπορεί να χρειαστεί να σταματήσει την παραγωγή. Υπενθυμίζουμε ότι η VW αναγκάστηκε να σταματήσει αρκετές φορές μέσα στον τελευταίο χρόνο την παραγωγή του Golfστο Wolfsburg, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης μικροτσίπ.

Επίσης, η παραγωγή στο Wolfsburg, όπου κατασκευάζεται και το Golf, θα μειωθεί σημαντικά από την εβδομάδα της 7ης Μαρτίου, όπως δήλωσε η VW. Άλλες μονάδες που θα επηρεαστούν είναι το Emden και το Ανόβερο, όπου η VW κατασκευάζει επαγγελματικά οχήματα.

Η VW δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα σταματήσει την παραγωγή στα εργοστάσια ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στο Zwickau και τη Δρέσδη μετά από καθυστέρηση στην αγορά ανταλλακτικών από την Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, η Skodaμειώνει την παραγωγή του ηλεκτρικού SUV Enyaq λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, καθώς η τσεχική εταιρεία αναμένει σημαντική πτώση των πωλήσεων στην Ουκρανία και τη Ρωσία λόγω της στρατιωτικής δράσης της Μόσχας.

Η παραγωγή του Skoda Enyaq Coupe στο εργοστάσιο της τσέχικης μάρκας στη Mlada Boleslav θα μειωθεί από αυτή την εβδομάδα, καθώς η κρίση στην Ουκρανία πλήττει και τις παραδόσεις ανταλλακτικών.

Η Skoda δήλωσε ότι η παραγωγή των μοντέλων της συνεχίζεται σε δύο εργοστάσια στη Ρωσία, η οποία έχει πληγεί από τις οικονομικές κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία. Σημειώνεται, ότι η Ρωσία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Skoda το 2021, με παραδόσεις άνω των 90.000 οχημάτων. Η Ουκρανία ήταν επίσης μια σταθερή αγορά για τη Skoda.