Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του VW e-Golf


H γερμανική εταιρία ανακοίνωσε επίσημα το τέλος της παραγωγής της ηλεκτρικής έκδοσης του Golf.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VOLKSWAGEN
  • 24/12/2020

Από την μονάδα παραγωγής της Volkswagen στην Δρέσδη πέρασε το τελευταίο ηλεκτρικό Golf ώστε ταυτόχρονα να παραδοθεί η σκυτάλη στο ID.3 και να προετοιμαστεί ο χώρος για τις παραδόσεις των αυτοκινήτων στο περίφημο «γυάλινο κτίριο» (Transparent Factory).

Η συνολική παραγωγή του e-Golf στο συγκεκριμένο εργοστάσιο συμπλήρωσε ένα σύνολο 50.401 αυτοκινήτων με το τελευταίο να είναι χρώματος γκρι.

Το e-Golf κυκλοφόρησε το 2014 και κατασκευάστηκε στο Wolfsburg μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Το 2017 ξεκίνησε η παράλληλη παραγωγή του και στο Transparent Factory για να καλυφθεί η υψηλή ζήτηση.

Συνολικά, 145.561 βγήκαν από  τις δύο γερμανικές μονάδες παραγωγής μέσα σε μια περίοδο κάτι παραπάνω από επτά χρόνια. Με βάση τις πωλήσεις, το e-Golf είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη έχοντας το μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων τόσο στην αγορά της Νορβηγίας, όσο και στην γερμανική εγχώρια αγορά.

«Το τέλος της παραγωγής του e-Golf είναι η αρχή των τελικών προετοιμασιών για το ID.3. Σε λίγες μόνο εβδομάδες, θα εγκαινιάσουμε το επόμενο κεφάλαιο για το Transparent Factory Μετά το Zwickau, είμαστε η δεύτερη εγκατάσταση στην Ευρώπη που κατασκευάζει οχήματα με βάση το νέο μεταβλητό πλαίσιο MEB», είπε ο Danny Auerswald, επικεφαλής του εργοστασίου του Transparent Factory.