Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συγχώνευση ανάμεσα σε PSA και FCA


Τα στελέχη των ομίλων PSA και FCA υπέγραψαν τη συμφωνία συγχώνευσής τους, από την οποία προκύπτει η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/12/2019

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η μετάβαση στη νέα εταιρεία που προέκυψε αναμένεται να διαρκέσει χρονικό διάστημα μεταξύ ενός έτους με 15 μήνες. Το ποσό συμφωνίας είναι 50 δισεκατομμύρια ευρώ και το Διοικητικό Συμβούλιό της θα αποτελείται από 11 μέλη, πέντε του Ομίλου PSA και πέντε της FIAT Chrysler Automobiles. Ο κ. Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος της PSA και ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για όλη τη διαδικασία συγχώνευσης, θα κατέχει την ενδέκατη θέση ως Διευθύνων Σύμβουλος της νέας εταιρείας. Στο Διοικητικό Συμβούλιό αυτής θα μετέχουν και εκπρόσωποι των εργαζομένων και των δύο Ομίλων.

Προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί πώς θα ονομάζεται η καινούργια εταιρεία. Από τη  συγχώνευσή τους, η FCA και η PSA θα εξοικονομήσουν 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως χάρη στη χρήση κοινών πλατφορμών, μηχανικών μερών και τεχνολογίας. Συνολικά, στην καινούργια εταιρεία θα υπάρχουν περίπου 400.000 εργαζόμενοι και ήδη έχουν αρχίσει συζητήσεις για να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας ή να υπάρξουν κίνητρα και ευνοϊκές συνθήκες για όσους απολυθούν, σε περίπτωση που αποφασιστούν περικοπές.