Opel Grandland 2022: Στον δρόμο της ανανέωσης


To νέο πρόσωπο της Opel πρόκειται να προβάρει πολύ σύντομα το Grandland ακολουθώντας το πρόσφατο σχεδιαστικό παράδειγμα του εντυπωσιακού και ιδιαίτερα ελκυστικού Mokka.

  • Φωτ.: CarPix
  • 23/4/2021

Μετά το σχεδιαστικό φρεσκάρισμα του Crossland και την υποδοχή της δεύτερης κατά σειρά γενιάς του Mokka, η Opel προχωρά στην ανανέωση και του τρίτου SUV της γκάμας της.

Ο λόγος για το Grandland, το οποίο όπως όλα δείχνουν σύντομα θα προβάρει το νέο σχεδιαστικό πρόσωπο της γερμανικής φίρμας ή αν προτιμάτε το περίφημο Vizor το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στο νέο Mokka και σύντομα θα ξανασυναντήσουμε στην επόμενη γενιά του Astra.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι μεγαλύτερες σε… ένταση και αριθμό πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο ρύγχος του αμαξώματος, το οποίο και θα ακολουθήσει μια πολύ διαφορετική σχεδιαστική λογική.

Παρεμβάσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στο πίσω τμήμα, οι οποίες ωστόσο θα περιοριστούν στον προφυλακτήρα και τα φωτιστικά σώματα.

Κρίνοντας, πάντως από το γεγονός ότι το καμουφλάζ σκεπάζει -μεταξύ άλλων- και την περιοχή των θόλων, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι και εκεί θα υπάρξουν σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με τη μέχρι σήμερα γνωστή έκδοση του αυτοκινήτου.

«Μετρημένες» θα είναι, αντιθέτως, οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό, όπως άλλωστε και στα μηχανικά μέρη, από τη στιγμή που το Grandland ήταν ένα από τα πρώτα μοντέλα της Opel που αξιοποίησαν τόσο την πλατφόρμα όσο και τους κινητήρες του PSA Group.

Αφετηρία, λοιπόν, για το γερμανικό SUV θα αποτελέσει το τρικύλινδρο σύνολο βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρων και απόδοσης 130 ίππων, ενώ μένει να αποδειχθεί αν στην γκάμα του αυτοκινήτου θα διατηρηθούν οι πετρελαιοκινητήρες του 1,5 λίτρου.

Σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται παρ’ όλα αυτά η διατήρηση στη γραμμή παραγωγής των plug-in υβριδικών διαμορφώσεων, οι οποίες ούτως ή άλλως διεκδικούν τον τίτλο των κορυφαίων στην γκάμα του αυτοκινήτου.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκαλυφθεί η επικαιροποιημένη έκδοση του Opel Grandland, το πιθανότερο είναι ότι θα του δούμε στην ευρωπαϊκή αγορά πριν το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.